Avstralcu odvzeli nagrado, plačal bo tudi kazen

Foto: Epa nick kyrgios
Avstralski tenisač si je privoščil novo veliko neumnost.
Oglej si celoten članek

Temperamentni avstralski teniški igralec Nick Kyrgios si je na turnirju v Šanghaju privoščil nov izpad, ki se je končal z njegovim odhodom z igrišča. Zaradi tega je dobil denarno kazen v višini 10.000 dolarjev, ostal je še brez 21.085 dolarjev iz denarnega sklada.

Kyrgios je po porazu v prvem nizu proti Američanu Stevu Johnsonu enostavno odkorakal z igrišča, pred tem pa je tekmecu in sodniku segel v roko. Zatem je odpovedal še igranje s Francozom Lucasom Pouillejem v moških dvojicah. Za svoje dejanje se je sicer opravičil, a kazen mu ni ušla.

Kyrgios se je med dvobojem pritoževal nad sojenjem, zato mu je glavni sodnik dodelil kazensko točko. Tenisač je nato zagrozil, da bo v primeru poraza v prvem nizu dvoboj predal. Svojo grožnjo je tudi uresničil.

Tiskovni predstavnik turnirja je obrazložil, da Kyrgios ne bo dobil denarja, ki si ga je prislužil z igranjem v prvem krogu. Avstralec je sicer tvitnil, da ima želodčne težave in poškodovano ramo, toda čivk je kmalu za tem kar zbrisal.

Enaindvajseti igralec sveta je imel tudi slabo mnenje o sodniku dvoboja, saj so Avstralca motili gledalci, ki so se med igro premikali po tribunah. "Spet slabo sojenje," je vmes dejal Kyrgios, ki je med obračunom slišal tudi vzklike nezadovoljstva s strani gledalcev.

Kyrgios, ki je pogosto v središču raznih incidentov, je imel težave že na lanskem turnirju v Šanghaju, ko je proti Nemci Mischi Zverevu igral precej nezainteresirano; nekaterih udarcev mu namreč sploh ni vračal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.