Avstralski olimpijec umrl v svojem 34. letu

Foto: Epa
Foto: Epa
Prvak iger Commonwealtha v metu kopja in dvakratni avstralski olimpijec Jarrod Bannister je umrl v starosti 33 let, je sporočila avstralska atletska zveza.
Oglej si celoten članek

Jarrod Bannister je sicer živel in treniral na Nizozemskem, kjer je v četrtek tudi umrl. Lokalni mediji poročajo, da v primeru njegove smrti ne gre za nobene sumljive okoliščine.

Bannisterjev met 89,02 metra, ki ga je zmogel leta 2008 v Brisbanu, še zdaj velja kot avstralski rekord v metu kopja. Leta 2010 je osvojil zlato na igrah Commonwealtha, na olimpijskih igrah 2008 v Pekingu pa je bil šesti.

Leta 2013 si je Bannister prislužil 20-mesečni dopinški suspenz, ker se je izognil trem dopinškim testom, kar se smatra enako kot pozitiven test. Sam je sicer vztrajal, da je bili v hotelu, kjer so ga obiskali nenapovedani protidopinški nadzorniki, a so jim na recepciji sporočili, da se je že odjavil.

V zadnjih mesecih se je Bannister vrnil k resnim treningom, saj je skušal oživiti športno kariero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.