Avstralski Slovenec in Igra prestolov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Avstralski atlet slovenskih korenin je vzbudil zanimanje ljubiteljev priljubljene zbirke knjig in televizijske serije.
Oglej si celoten članek

Ime Brandon Starc v Sloveniji ni pretirano znano. Gre za avstralskega skakalca v višino s slovenskimi koreninami, zanimanje pa je med širšo javnostjo vzbudil zaradi svojega imena.

Brandon Starc se namreč, posebej z angleško izgovorjavo, sliši precej podobno kot Brandon Stark. To pa je ime enega od junakov zbirke knjig Pesem ledu in ognja izpod peresa Georga R. R. Martina, po kateri je posneta svetovno znana televizijska serija Igra prestolov. Brandona oziroma Brana Starka igra Isaac Hempstead Wright.

22-letni Starc, ki ima osebni rekord pri 231 cm, je v Riu uspešno nastopil v kvalifikacijah in se z desetim izidom (229 cm) uvrstil v finale. V njem ni nastopil najbolje, zmogel le 220 cm in zabeležil končno 14. mesto. 

Slavil je Kanadčan Derek Drouin, srebro si je priskakal Katarec Mutaz Essa Barshim, bronasto medaljo pa si je prislužil Ukrajinec Bohdan Bondarenko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.