Avstrija ostaja neporažena, na EP tudi Švica

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaradi razpleta v Ljubljani se je Švica kvalificirala za EP, nanj potujejo tudi Španija, Avstrija, Češka, Anglija, Islandija, Severna Irska in Portugalska
Oglej si celoten članek

V današnjem predzadnjem krogu kvalifikacij za nogometno evropsko prvenstvo 2016 so v slovenski skupini E poleg dvoboja med Slovenijo in Litvo (1:1) igrali še tekmi na Wembleyju in v St. Gallenu. Anglija je pričakovano premagala Estonijo z 2:0 (1:0), Švica pa gladko San Marino s 7:0 (1:0).

Zmaga Anglije, ki si je že pred časom zagotovila nastop na EP in ostaja s polnim izkupičkom devetih zmag na devetih tekmah, je bila zanesljiva. Prvič pa je prek Thea Walcotta zadela šele ob izteku prvega dela, nato pa se dolgo mučila z obrambno naravnanimi tekmeci tudi v drugem, zmago je potrdil Raheem Sterling v 85. minuti.

Švica je nogometnega malčka z Apeninskega polotoka odpravila visoko. Za gole so poskrbeli Michael Lang v 17., v precej bolj učinkovitem nadaljevanju pa Gökhan Inler z bele točke v 56., Admir Mehmedi v 66, Johan Djourou po še eni enajstmetrovki v 72., Pajtim Kasami v 75., Breel Embolo v 80. s še tretje najstrožje kazni, za zadnjega pa Eren Derdiyok v 89.

Švicarji so zaradi razpleta v Ljubljani tudi že zanesljivi potniki na EP.

Na EP tudi Španija, nova zmaga za Avstrijo

Vodilna reprezentanca skupine C Španija, ki bo v Franciji branila naslov evropskega prvaka izpred štirih let, ko je bilo prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini, je s 4:0 ugnala Luksemburg in potrdila mesto na vrhu. Pred zadnjim krogom sta Ukrajina in Slovaška pri 19 točkah in se bosta borili za drugo oziroma tretje mesto. Slovaška je z 0:1 izgubila proti Belorusiji, Ukrajina je z 2:0 premagala Makedonijo.

V skupini G je Avstrija, ki si je že zagotovila prvo mesto, prišla do novih treh točk. Proti Črni gori je zaostajala do 81. minute, za zmago pa je v sodniškem dodatku poskrbel Marcel Sabitzer. V igri za drugo in tretje mesto sta še dve reprezentanci. S 17 točkami je druga Rusija, ki je z 2:1 premagala Moldavijo, Švedska, ki je bila z 2:0 boljša od Liechtensteina, ima 15 točk.

Španija in Švica sta se pridružili Avstriji, Češki, Angliji, Islandiji, Severni Irski, Portugalski in Franciji kot gostiteljici na EP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.