Avstrija v šoku! Je res to razlog, da si je 18-letnica vzela življenje?

Pri naših severnih sosedih še vedno močno odmeva smrt komaj 18-letne obetavne športnice. "Smučarski svet je izgubil velik talent," so si enotni strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

Avstrijo je pred dnevi pretresla novica o smrti 18-letne nordijske kombinatorke Johanne Bassani. Uraden razlog za njeno smrt še vedno ni znan, neuradno pa se govori, da si je mladenka življenje vzela zato, ker ni zdržala pritiska, ki ga je nanjo vršila državna smučarska zveza.

"Z veliko žalostjo sporočamo novico o smrti Johanne Bassini. Bila je pomemben del naše reprezentance in eden največjih športnih talentov v državi. Smučarska družina, še zlasti ženska državna reprezentanca za nordijsko kombinacijo, je izgubila prijetno in priljubljeno sotekmovalko. Hvaležni smo ji za vse, kar je dala športu," so v uradni izjavi zapisali na zvezi.

Nekdanja udeleženka mladinskega svetovnega prvenstva in mladinskih olimpijskih iger, kjer je osvojila srebrno medaljo, je bila po mnenju strokovnjakov na pragu velikega športnega preboja.

Veljala je za najobetavnejšo avstrijsko predstavnico v svoji disciplini, njena velika želja pa je bil nastop na svetovnem prvenstvu leta 2021 v Oberstdorfu. Tekmovanje v Nemčiji bo zgodovinski mejnik za žensko nordijsko kombinacijo, saj se bodo dekleta prvič pomerila za odličja na članskem SP.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je namreč pred dvema letoma sprejela odločitev, da se ženska nordijsko kombinacijo vključi v uradni koledar smučarskih svetovnih prvenstev.

To je tudi edini šport v programu zimskih olimpijskih iger, v katerem doslej niso nastopale ženske. Premierni nastop bodo dekleta dočakala na OI leta 2026.

Bassinijeva naj bi bila kot bodoče prvo ime avstrijske ženske reprezentance pod izredno velikim pritiskom, kar je vodilo do psihičnega zloma in jo na koncu pripeljalo celo do samomora.

Po uradno potrjenih informacijah so na prizorišču njene smrti našli več poslovilnih pisem, v enem izmed njih pa je zapisala: "Ne zdržim več tega, ne morem več."

Sožalje njeni družini je izrekel tudi Tony Soutter, ustanovitelj organizacije The Ellie Soutter Foundation, katere namen je pomoč mladim zimskim športnikom, ki zaradi visokih pričakovanj športne javnosti zaidejo v hudo psihološko stisko.

"Tragična novica me je pretresla do obisti. Zdaj sem še bolj motiviran, da s fundacijo pomagamo čim večjemu številu mladih športnikov," je sporočil Soutter.

Njegova hčerka Ellie, nekoč obetavna deskarka na snegu, si je vzela življenje na svoj 18. rojstni dan. Soutter je prepričan, da je med obema športnicama moč povleči določene vzporednice. Ob tem velja meniti, da je imela Ellie zgodovino psihičnih težav, kar pa za Bassanijevo naj ne bi držalo.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:23 14. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljši strani za zmenke seksa -- –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.