Avstrijci Ljubljančanom še niso nič sporočili

Foto: Profimedia SŽ Olimpija
Hokejisti ljubljanske SŽ Olimpije še ne vedo, v kateri ligi bodo v naslednji sezoni igrali.
Oglej si celoten članek

Hokejisti SŽ Olimpije so prijavljeni za alpsko ligo, v klubu pa so oddali tudi prijavo za najvišji razred regionalnega tekmovanja. A odločitve vodstva lige Bahel, dosedanje lige Ebel, (še) niso dočakali. Danes je bilo mogoče pričakovati potrditev selitve, v klubu so že pred dnevi sklicali novinarsko konferenco, toda odgovor na najpomembnejše vprašanje v tem trenutku je bil: ne vemo še, na potezi je vodstvo lige.

SŽ Olimpija, ki je v Ljubljani prevzela vodilno vlogo po propadu prejšnjega kluba v Tivoliju HDD Olimpije, je doslej nastopala v drugoligaškem regionalnem tekmovanju, alpski ligi. V tej je v zadnji polni sezoni 2018/19 tudi zmagala.

V letošnjem letu pa sezone 2019/20 zaradi posledic novega koronavirusa tekmovalno niso dokončali ne v alpski ligi ne v ligi Ebel. Slednja se bo v naslednji sezoni zaradi novega glavnega pokrovitelja preimenovala v ligo Bahel.

"Odgovora o ligi Bahel še nimamo. Kar se tiče tekmovanj, v katerih bomo nastopali: prijavljeni smo v alpski ligi, nastopali bomo v celinskem pokalu in državnem prvenstvu. Oddali pa smo prijavo za ligo Bahel, s tem, da smo jasno povedali, da želimo tam nastopati v naslednji sezoni. Po izstopu orlov pa smo poslali dopis na vodstvo lige, da smo sposobni vključiti se v ligo že v tem trenutku. Vodstvo lige ima na mizi našo ponudbo, niso je zavrgli, se pa še odločajo. Če pa se bo priložnost ponudila, bomo v to ligo skočili," je pojasnil predsednik kluba Miha Butara.

"Tudi jaz sem prišel v ta projekt z vizijo predsednika Butare. K tej viziji sva pritegnila Iva Jana, želimo postati regionalni hokejski center, vključno z infrastrukturo, ki se nam obeta. Pripravljeni želimo biti tudi s trenersko ekipo in znanjem, poleg mladinskega dela pa je cilj tudi preskok v kakovostnejše tekmovanje. To je v tem trenutku liga Bahel, ki igralcem omogoča tudi skok v najvišje evropske in svetovne lige. Ob koncu tega obdobja bomo lahko tu videli podvojeno število otrok v akademskem delu in stabilno člansko ekipo v močni ligi," pa je načrte kluba predstavil direktor Jože Kovač.

Foto: Profimedia SŽ Olimpija

V SŽ Olimpiji pričakujejo, da bo vodstvo lige Bahel odločitev o tem, ali na zmaje računajo tudi že v prihajajoči sezoni, sporočilo v čim krajšem času. Časovno imajo sicer še nekaj manevrskega prostora, zaradi koronakrize se namreč urniki začetkov tekmovanj po Evropi zamikajo, tudi v ligi Bahel bodo klubi šele 1. julija začeli sklepati nove pogodbe z igralci.

Tudi če najvišjega razreda regionalnega tekmovanja v hokeju v Ljubljani v naslednji sezoni še ne bo, imajo v SŽ Olimpiji visoke cilje. Osvajati lovorike v domači konkurenci (državno prvenstvo, pokal), zmaga v ligi AHL, v prihajajoči sezoni pa bo izziv tudi celinski pokal. Enega od polfinalnih turnirjev bo novembra gostila prav Ljubljana, pri Olimpiji menijo, da lahko tudi v tem tekmovanju naredijo veliko, želijo kandidirati za vstop v ligo prvakov.

Pomemben korak pa je tudi infrastruktura v Ljubljani. Dvorana Tivoli je med koronakrizo doživela temeljito prenovo, načrti pa za leto 2021 predvidevajo tudi gradnjo pomožne dvorane na ploščadi pred Tivolijem, ki bi imela tudi manjšo tribuno in povezavo z obstoječo dvorano. Če bodo uresničili še to, v SŽ Olimpiji menijo, da bodo imeli odlične možnosti za razvoj kluba v regionalni hokejski center.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.