Avstrijci presenetili Špance in jih poslali domov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Avstrijska rokometna reprezentanca, ki jo vodi Celjan Aleš Pajovič, je poskrbela za presenečenje letošnjega evropskega prvenstva v rokometu.
Oglej si celoten članek

Avstrijci so v zadnjem krogu prvega dela prvenstva stare celine v Mannheimu remizirali s Španci (33:33). To pomeni, da so evropski podprvaki iz Španije že končali prvenstvo in ostali brez napredovanja.

Hrvaški rokometaši so premagali Romunijo z 31:25 in si zagotovili prvo mesto v skupini B pred Avstrijci, ki so evropske podprvake senzacionalno predčasno izločili s turnirja. Avstrijci so zbrali štiri točke, Španci tri.

Tako bosta Hrvaška in Avstrija pot v Kölnu začeli z eno točko, tam pa se jima bosta s po dvema točkama pridružili Francija kot zmagovalka skupine A in Madžarska, ki je v skupini C osvojila prvo mesto z maksimalnimi šestimi točkami.

Tekmovanje v drugem krogu bosta začeli brez točk gostiteljica Nemčija, ki jo je premagala Francija s 33:30, in Islandija kot drugouvrščena reprezentanca skupine C.

Hrvaška bo prvo tekmo drugega kroga v veličastni Lanxess Areni, ki sprejme okoli 20.000 gledalcev, igrala v četrtek, 18. januarja, proti olimpijskim prvakom Francozom. Dva dni pozneje se bodo hrvaški rokometaši pomerili z Madžari. V ponedeljek, 22. januarja, bo njihov nasprotnik Islandija, v sredo, 24. januarja, pa bodo drugi krog sklenili s tekmo proti Nemčiji.

V polfinale se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz obeh skupin drugega kroga.

V skupini 2 drugega kroga Danska, Švedska in Slovenija začenjajo z dvema točkama, Nizozemska, Norveška in Portugalska pa so brez točk.

dezurni@sytria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.