Avstrijci že sprejeli odločitev o Olimpiji

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Usoda Olimpije, edinega slovenskega kluba v ligi Ebel, bo dokončno znana po sestanku vodstva lige 26. aprila. Avstrijski časnik Salzburg Nachrichten je sicer poročal, da naj bi vodstvo tekmovanja odločitev o sodelovanju že sprejelo in da v naslednji sezoni Olimpije v tem tekmovanju ne bo.
Oglej si celoten članek

Kot poroča Salzburg Nachrichten, bi bilo po selitvi zagrebškega Medveščaka iz lige KHL v Ebel v slednji 13 ekip. Da bi se izognili temu, da bi bilo v vsakem krogu eno moštvo prosto, so razmišljali tudi o povabilu Jesenic kot 14. ekipe, nazadnje pa so se odločili, da bi bilo to preveliko število, zato ostajajo pri 12 članih. Olimpija naj bi se za dve leti preselila v alpsko ligo.

"Z drugimi moštvi smo se odločili, da je 14 ekip preveč za našo ligo. Olimpija se bo za dve leti preselila v AHL in se postavila na noge. Potem bomo videli, katere ekipe bodo pripravljene za 14-člansko ligo," je za časnik dejal direktor lige Ebel Peter Mennel in dodal, da resno razmišljajo o širitvi na 14 članov, a šele čez dve leti.

V prvem odzivu ljubljanskega kluba so sporočili, da gre v tem primeru (selitev v alpsko ligo) le za enega od predlogov, o katerih so se z vodstvom lige pogovarjali v preteklosti, a da dokončne odločitve še ni.

V sredo po finalni tekmi državnega prvenstva je sicer trener Olimpije Bojan Zajc poudaril, da ostaja optimist glede tega tekmovanja: "Verjamemo, da se bodo stvari obrnile na bolje, drugače ne more biti. 26. aprila bo končni sestanek lige Ebel, do takrat imamo čas, da 'porihtamo' svoje stvari. Časa ni veliko, a indici kažejo, da se bo klub kadrovsko okrepil, da bomo dobili glavnega sponzorja. A poudarjam, da mora biti delovanje na veliko višji ravni."

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.