Avtogol Novakoviča, remi Kölna

Foto: Žurnal24 Ryan Babel Milivoje Novaković Novakovič Novakovic Foto: Žurnal24 Marvin Compper Lukas Podolski Foto: Žurnal24 David Alaba Boris Vukčević Vukcevic Andreas Beck Lukas Podolski
Köln je s slovenskima reprezentantoma Milivojem Novakovičem in Mišom Brečkom remiziral pri Hoffenheimu (1:1). Novakovič je zabil še na tretji tekmi zapored, tokrat žal v lastno mrežo.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novakovič je na začetku drugega polčasa nesrečno zatresel mrežo svojega vratarja Michaela Rensinga, a to za točko Kölna na gostovanju pri Hoffenheimu na koncu ni bilo usodno. Jusef Mohamad je dvajset minut pred koncem zadel za končnih 1:1, ki kozličke zaenkrat ohranja na 13. mestu.

Poleg Novakoviča je lastnega vratarja ogrožal tudi drugi Slovenec v prvi postavi gostov. Mišo Brečko je namreč že v prvem polčasu slabo podajal nazaj proti Rensingu, le sreča pa je rdeče rešila pred zgodnjim zaostankom, saj bi Vedad Ibišević od odboja kmalu zadel.

Po zmagah nad Bayernom in Mainzom, na katerih je samo Novakovič zabil štirikrat, so bili Kölnčani tokrat mnogo preslabi za kaj več kot remi. Prav redkobesedni Jaršan se je po prostem strelu Sebastiana Rudyja zadnji dotaknil žoge in premagal soigralca Rensinga. Predložek Rudyja je Novakovič preusmeril za hrbet svojega vratarja z mešanico roke in hrbta, a nato je Mohamad (prav tako po prostem strelu) najvišje skočil v kazenskem prostoru domačih in zadel za remi. Novakovič bi na koncu kmalu zadel za zmago gostov, podajo z leve Lukasa Podolskega in njegov strel z glavo pa je odlično ubranil domači vratar.

Vrhunci tekme Hoffenheim - Köln:

Dortmund koraka naprej, Bayern igra zvečer

Brez vsakršnih težav je vodilna Borussia Dortmund na domačem stadionu odpravila St. Pauli in pred tekmami bližnjih zasledovalcev ohranila visoko prednost na vrhu s prvo zmago na treh tekmah (2:0). Gostje bi se morali domov v Hamburg vrniti vsaj s petardo, na koncu pa sta bila za rumeno-črne dovolj zadetka Lucasa Barriosa v prveim in avtogol Ralpha Gunescha v drugem polčasu.

Branilci naslova Bayern München so kasneje gostovali pri hitu prvenstva Mainzu in ga (tudi) z novim golom Maria Gomeza zanesljivo premagali (3:1). Bavarci so se na drugo mesto povzpeli šele prvič v letošnji sezoni

Lestvica:
1. Dortmund 55 točk

2. Leverkusen 45
3. Bayern 42
4. Hannover 41
5. Mainz 37
...
13. Köln 26
...
16. Kaiserslautern 23
17. Stuttgart 19
18. Borussia (M) 19

Nemška liga, 23. kolo:

Hoffenheim : 1. FC Köln 1:1 (0:0)
Novakovič (47/a.g.); Mohamad (69)
Brečko
in Novakovič (oba Köln) sta odigrala celo tekmo.

Borussia Dortmund : St. Pauli 2:0 (1:0)
Barrios (39), Gunesch (49/a.g.)

Freiburg : Wolfsburg 2:1 (1:1)
Reisinger (43), Cisse (70); Helmes (28)

Hamburger SV : Werder Bremen 4:0 (1:0)
Petrić (42), Guerrero (64, 79), Ben-Hatira (87)

Hannover : Kaiserslautern 3:0 (2:0)
Schlaudraff (17, 57), Abdellaoue (45)

Nürnberg : Eintracht Frankfurt 3:0 (0:0)
Schieber (67), Mak (87), Cohen (90)

Mainz : Bayern München 1:3
Allagui (83); Schweinsteiger (9), Müller (50), Gomez (77)

Bayer Leverkusen : Stuttgart 4:2 (2:1)
Kiessling (7, 90), Castro (41), Reinartz (81); Harnik (16), Kuzmanović (52)

Borussia Mönchengladbach : Schalke 2:1 (2:1)
Reus (12), Idrissou (23); Kluge (2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.