Avtogol strl srca Islandcev

Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija) Foto: EPA (Madžarska - Islandija)
Madžarska je na drugi tekmi skupine F remizirala z Islandijo (1:1) in se z osvojeno točko močno približala uvrstitvi v naslednji krog tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Madžarska je iskala šesto zaporedno zmago proti Islandcem. Dolgo je kazalo, da bo celo izgubila. Na koncu sicer ni slavila, a se je še kako veselila točke po zaslugi islandskega avtogola, saj še vedno vodi na lestvici skupine F in je po zmagi proti Avstriji v uvodnem krogu na dobri poti v nadaljevanje tekmovanja.

Prvi polčas so dobili Islandci, ki so si v sicer dokaj umirjenem ritmu priigrali vse lepe priložnosti. V deseti minuti je Jon Dadi Bodvarsson s strelom z glavo v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol, v 31. minuti je Johann Gudmundsson prav tako v kazenskem prostoru sprožil, a je bil Gabor Kiraly na mestu. V 40. minuti pa so Islandci povedli, enajstmetrovko je uspešno izvedel Gylfi Sigurdsson. Zakrivil pa jo je Tamas Kadar.

V drugem polčasu se je nadaljevala posestna premoč Madžarov, ki pa nikakor niso našli načina za ogrozitev tekmečevih vrat. Oba selektorja sta kar hitro dodobra osvežila ekipi z rezervisti, eden izmed njih, Madžar Daniel Bode, je v 72. minuti sicer prišel do strela, a žogo poslal preveč po sredini, tako da islandski vratar ni imel veliko dela.

A v 88. minuti so Madžari prišli do izjemno pomembne točke. Zagotovil jim jo je kar Islandec Birkir Saevarsson, ki je želel prestreči podajo, a slabo reagiral in zabil avtogol.

Islandci bodo zadnjo tekmo v skupinskem delu igrali 22. junija v St. Denisu proti Avstriji, Madžari pa se bodo v Lyonu pomerili s Portugalci.

Euro 2016, skupinski del, 2. krog:

Islandija - Madžarska 1:1 (1:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.