Azarenka in Kvitova v polfinale

Foto: EPA
Foto: EPA
Belorusinja Viktorija Azarenka si je po zmagi proti Kitajki Na Li že zagotovila polfinalni nastop na letošnjem zaključnem teniškem turnirju WTA v Carigradu. Po zmagi proti Caroline Wozniacki v polfinalu tudi Čehinja Petra Kvitova.
Oglej si celoten članek

Češka teniška igralka Petra Kvitova je druga polfinalistka letošnjega zaključnega turnirja WTA v Carigradu z nagradnim skladom 4,9 milijona ameriških dolarjev. Letošnja zmagovalka turnirja v Wimbledonu je v četrtkovem prvem dvoboju rdeče skupine premagala Danko Caroline Wozniacki s 6:4 in 6:2.

Čehinja je dosegla drugo zmago v največjem turškem mestu. V svojem uvodnem dvoboju je premagala Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:2 in 6:4, zdaj pa še prvo igralko na lestvici WTA Wozniackijevo, ki je imela med dvobojem nekaj zdravstvenih težav. Danka, ki bo sezono zaključila na prvem mestu lestvice WTA, je že končala svoje nastope v Carigradu, na treh dvobojih pa je dosegla zmago in doživela dva poraza.

Polfinalno vozovnico si je priigrala tudi Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je po uvodni zmagi v beli skupini nad Avstralko Samantho Stosur tokrat ugnala še Kitajko Na Li s 6:2 in 6:2.

Lestvica bele skupine:

1. Viktorija Azarenka 2 2 0 4:0 4 točke
2. Samantha Stosur     2 1 1 2:2 2
3. Li Na                       2 1 1 2:2 2
4. Marija Šarapova       2 0 2 0:4 0

Rdeča skupina:

1. Petra Kvitova                2  2  0  4:0  4 točke
2. Vera Zvonareva             2  1  1  2:3  2
3. Caroline Wozniacki      3  1  2  3:5  2
4. Agnieszka Radwanska 1  0  1  1:2  0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.