Azarenka ubranila naslov proti šepajoči Li

Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Spacey Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale Foto: EPA Na Li Azarenka OP Avstralije grand slam Melbourne finale
Viktoria Azarenka je ubranila naslov na OP Avstralije, potem ko je v finalu na živčnem obračunu ugnala poškodovano Kitajko Li Na s 4:6, 6:4 in 6:3. Lijeva si je v drugem nizu zvila gleženj, v tretjem pa se tudi udarila v glavo.
Oglej si celoten članek

Li Na je sicer prevladovala na začetku finalne tekme v Melbournu, nato pa pred sebi naklonjenimi navijači v Rod Laver areni v drugem nizu zaostala z 1:3 in si proti Viktorii Azarenki zvila levi gleženj. Po tem ni bilo nič več enako in številka ena svetovnega tenisa je dobila drugi niz.

Šestopostavljena igralka, ki je leta 2011 slavila na Roland Garrosu, je v odločilnem nizu sicer povedla z 2:1, nato pa po krajši prekinitvi spet načela poškodovani gleženj in se za nameček še udarila v glavo.

Z nasmehom na ustnicah se je Kitajka sicer vrnila na igrišče, toda Azarenka je prišla do odločilnega brejka v peti igri, povedla s 4:2 in z novim brejkom v deveti igri slavila drugo zaporedno zmago v Melbournu, s čimer je ostala prva igralka sveta na lestvici WTA.

Čustva, olajšanje, veselje ...

"Mislim, da je bilo po koncu tekme ... Vse. Čustva, olajšanje, veselje. Nikoli ne veš, kako se boš odzval. To pride z dna srca," je po tekmi dejala Azarenka. "To je bilo nekaj zares težkih tednov. Bilo je čustveno. Žal moraš priti skozi težke trenutke, da dosežeš velike reči, zato je zame še bolj posebno. In na srečo sem lahko poljubila ta prelepi pokal."

Poraženka je po tekmi športno čestitala nasprotnici in se zahvalila svoji ekipi, ki jo je po njenih besedah priganjala vse do konca. Kitajka je še povedala, da se že veseli naslednjega leta, čeprav ne bo več najmlajša.

"Moram čestitati Viktorii, to je fantastičen rezultat v zadnjih dveh letih," je dejala Lijeva. "Hvala ekipi, pred dvema tednoma sem še govorila, da jih sovražim, ker so me močno priganjali. Ampak menim, da to ni slabo, zato moram utihniti in nadaljevati. Vem, da nisem več mlada, ampak še vedno moram reči, da se veselim naslednjega leta."

Težave z začetnim udarcem

Številka ena ženskega tenisa je sicer imela težave z začetnim udarcem, kar je Lijeva izkoristila za dobljen prvi niz, po katerem je Belorusinja našla svojo igro in hito pobegnila na visoko prednost 3:0.

Kitajki je sicer uspelo vzeti začetni udarec Azarenki, a je v peti igri utrpela grdo poškodbo gležnja, potem ko jo je Azarenka z bekhend-volejem pri 30:30 v petem nizu na njen začetni udarec prisilila v hitro spremembo smeri.

Lijeva je vzela zdravniški odmor, med katerim so ji gleženj močno povili, po povratku na igrišče pa zadržala svoj začetni udarec in imela še tri priložnosti za brejk. Obe igralki sta le s težavo držali svoj začetni udarec, pri rezultatu 4:3 pa je Azarenka prišla do odločilnega odvzema servisa in na svoj začetni udarec dobila drugi niz.

Nemiren začetek

Začetek je bil sicer zelo slab za Kitajko, ki naj bi jo v državi z največ prebivalci na svetu v živo spremljalo kar okrog sto milijonov ljudi. Že pri prvi točki je naredila dvojno napako in dovolila Azarenki, da ji je odvzela servis.

Šesta nosilka se je v zelo "prokitajsko" nastrojeni Rod Laver Arena kljub vsemu vrnila v velikem slogu in s svojim močnim forehandom Azarenki dvakrat vzela začetni udarec za vodstvo 3:1. Azarenka se je sicer vrnila do 3:2, a ji je Lijeva spet vzela začetni udarec, potem ko je neusmiljeno napadala njen servis. Po dvojni napaki Belorusinje je prvi niz po dolgem boju le pripadel Kitajki.

OP Avstralije, finale:

Ženske

Viktoria Azarenka (Blr/1) : Na Li (Kit/6) 4:6, 6:4, 6:3.

Moški

Nedelja:
Novak Đoković (Srb/1) - Andy Murray (VB/3)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.