Azarenki nova priložnost: za naslov 1. proti 2.

Foto: EPA
Foto: EPA
Belorusinja Viktoria Azarenka se je z zmago nad Italijanko Flavio Pennetto še drugič zapored uvrstila v veliki finale US Opna, kjer jo tako kot lani pričakuje Serena Williams.
Oglej si celoten članek

Druga nosilka Viktoria Azarenka je v lanskoletnem finalu izgubila proti Sereni Williams, letos pa bo dobila novo priložnost, da se oddolži navidez nepremagljivi domačinki, ki je po njeni zmagi nad Italijanko Flavio Pennetto na hitro s 6:0 in 6:3 opravila s Kitajko Li Na.

Williamsova na letošnjem turnirju še ni izgubila niza, medtem ko se je Azarenka proti Pennetti trudila obdržati začetni udarec, ki je mučil obe teniški igralki. V 18 igrah sta si izmenjali kar 13 brejkov, a je bila Azarenkina moč na koncu le preveč za Pennetto, ki se je šele dobro vrnila po resni poškodbi zapestja in igrala v svojem prvem grand slam polfinalu.

"Tako sem navdušena. Dolga pot je bila do finala. To je neverjeten občutek, da se lahko boriš za pokal," je po obračunu povedala Belorusinja, nekdanja zmagovalka US Opna v mladinski kategoriji in mešanih dvojicah. 

OP ZDA, polfinale, rezultata:

Ženske

Serena Williams (ZDA/1) : Li Na (Kit/5) 6:0, 6:3;
Viktoria Azarenka (Blr/2) : Flavia Pennetta (Ita) 6:4, 6:2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.