B. J. Penn ali Fitch? Nihče

Foto: Žurnal24 Sodniki se niso zmogli odločiti, kdo je bil boljši. Borba med Pennom in Fitchom
Glavna borba velikega spektakla UFC 127 v Avstraliji med B. J. Pennom in Jonom Fitchom se je po treh rundah zanimivega boja končala brez zmagovalca. Bisping do predčasne zmage proti Riveri.
Oglej si celoten članek
Četrta zaporedna zmaga Štrucla
Slovenski K-1 težkaš Rok Štrucl je minuli vikend v Trstu proti domačinu in veliko izkušenejšemu Fabiu Tuiachu vpisal četrto zaporedno zmago. Čeprav je bil član Scorpion Gyma iz Novega mesta vse tri runde boljši borec, so sodniki dosodili dodatno četrto rundo, v kateri je Belokranjec povsem deklasiral Italijana, ki ima za seboj tudi lepo število dvobojev v boksu, a mu to ni pomagalo. Ob talentiranemu 21-letniku bi se moral v dvorani Chiarbola boriti še en član Scorpion Gyma, Mirko Vorkapić, a je njegova borba odpadla.

Acer Arena v Sydneyju je bila znova razprodana. Gledalci so na UFC 127 videli 12 borb, pet v glavnem in sedem v uvodnem delu. Kot smo že zapisali se je glavna borba večera med B. J. Pennom in Jonom Fitchom končala brez zmagovalca. "Misli sem, da sem si zaslužil zmago," se s sodniško odločitvijo ni strinjal Fitch, ki je še dodal, da bi si zaslužil vsaj zmago po deljeni sodniški odločitvi. "Če bi izgubil to borbo, nisem prepričan, kako bi se nadaljevala moja kariera, toda ker so bili bogovi dobri do mene in so mi dali neodločen izid, sem to pripravljen narediti še enkrat, če on to želi," pa je po borbi dejal Penn.

Tudi predzadnje borba večera je ponudila kvaliteten obračun med Michaelom Bispingom in Jorgejem Rivero. Slednji je pred borbo pogosto izzival Bispinga, ki mu je na vse provokacije odgovoril v oktagonu. Borba bi se lahko končala že v prvi rundi, toda Bisping je delo nato dokončal v drugi rundi.

V preostalih borbah glavnega dela je Dennis Siver na razočaranje publike po soglasni sodniški odločitvi premagal domačega matadorja Georga Sotiropoulosa. Brian Ebersole je na enak način prišel do zmage proti Chrisu Lytleu. Kyle Noke pa je že v prvi rudni z davljenjem premagal Chrisa Camozzija.

Omeniti velja zmagoviti povratek Avstralca s hrvaškimi koreninami Anthonyja Perosha, ki je nazadnje stal v ringu pred enim letom ravno v Acer Areni, kjer ga je premagal Mirko Filipović. Ne moremo pa niti mimo zmage Marka Hunta, nekdanjega prvaka velikega turnirja K-1.  Novozelandec je niz šestih zaporednih porazov v Avstraliji prekinil s predčasno zmago proti Chrisu Tuchschereru.

UFC 127: Penn vs. Fitch:

Glavne borbe:

Jon Fitch : B.J. Penn (neodločeno)
Michael Bisping : Jorge Rivera (2R, TKO)
Dennis Siver : George Sotiropoulos (sodniška odločitev, 3-0)
Brian Ebersole : Chris Lytle (sodniška odločitev, 3-0)
Kyle Noke : Chris Camozzi (1R, davljenje)

Uvodne borbe:

Ross Pearson : Spencer Fisher (sodniška odločitev, 3-0)
Alexander Gustafsson : James Te Huna (1R, davljenje)
Tiequan Zhang : Jason Reinhardt (1R, davljenje)
Anthony Perosh : Tom Blackledge (1R, davljenje)
Nick Ring : Riki Fukuda (3-0)
Mark Hunt : Chris Tuchscherer (2R, KO)
Curt Warburton : Maciej Jewtuszko (3-0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.