Badr Hari zapušča K-1

Eden od najboljših svetovnih borcev Badr Hari se je odločil, da konča kariero v kickboksu. Organizacija K-1 je tako doživela nov boleč udarec. Hari se bo po novem preizkusil v boksu.
Oglej si celoten članek

Badr Hari velja za enega od največjih zvezdnikov svetovnega kickboksa. Njegova odločitev, da po borbi z Gokhanom Sakijem (ta se bo zgodila 28. januarja prihodnje leto), odide v ZDA in se posveti boksu, je velik udarec za šport, ki mu priljubljenost že tako ali tako pada.

Novico je na svoji spletni strani sporočila organizacija It's Showtime, takoj pa so se pojavili dvomi, ali se bo 26-letni Hari udeležil tradicionalnega decembrskega K-1 Grand Prixa, kjer se udari najboljših 16 kickboksarjev na svetu.

Harijeva odločitev pa pravzaprav ni presenetljiva. Že pred časom je namreč v nekem intervjuju spregovoril o slabem gospodarskem položaju K-1 in večkrat izrazil željo, da bi se preizkusil bodisi v poklicnem bodisi v olimpijskem boksu.

Hari je v kickboksu v kratkem času pustil globoko sled. Borec maroško-nizozemskega rodu je v težki kategoriji debitiral leta 2005, ko je brutalno nokavtiral Stefana Leka. V 88 borbah je zmagal 77-krat, 63-krat z nokavtom. Leta 2007 je postal K-1 prvak, leto kasneje je naslov tudi ubranil. V letih 2009 in 2010 je bil najboljši v organizaciji It's Showtime. Kot zanimivost velja omeniti, da bi jaunarska borba utegnila biti zadnja v kickboksu tudi za Gokhana Sakija. Ta se že dlje časa odkrito spogleduje z MMA (mešanimi borilnimi veščinami).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.