Bagnaia do prve zmage v sezoni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijan Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke za veliko nagrado Španije za svetovno prvenstvo v razredu motoGP v Jerezu.
Oglej si celoten članek

Petindvajsetletni Italijan Francesco Bagnaia je v dvoboju za zmago za prvo slavje v sezoni ugnal svetovnega prvaka, Francoza Fabia Quartararoja (Yamaha), tretji je bil Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Bagnaia je prepričljivo dobil že sobotne kvalifikacije, danes pa je dolgo lomil Quartararoja v dvoboju za zmago. Svetovni prvak je ves čas ostajal na manj kot sekundi zaostanka, a se mu nikakor ni uspelo približati, da bi ogrozil Italijana v zaključku.

Za peto zmago in desete stopničke v karieri je Bagnaia ohranil nekaj desetink sekunde naskoka pred Quartararojem, ki se je 22. povzpel na oder za zmagovalce. Z drugim mestom se je nekoliko odlepil od tekmecev v skupnem seštevku. Tam ima 89 točk, Espargaro je drugi z 82, tretji pa Italijan Enea Bastianini (Ducati) z 69 točkami.

Foto: Profimedia Francesco Bagnaia

Za vodilnima se je odvijal boj za tretje mesto. Dolgo je najbolje kazalo Avstralcu Jacku Millerju (Ducati), štiri kroge pred koncem pa je v zadnjem ovinku napako storil Marc Marquez (Honda), skoraj pristal na tleh ter s tretjega padel na peto mesto, oba tekmeca pa je prehitel Espargaro. Nato se je dirkač Aprilie odpeljal naprej, Marquez pa je v zadnjem krogu prehitel Millerja.

V razredu moto2 je zmago slavil Japonec Ai Ogura, ki je za dve sekundi in pol ugnal domačina Arona Caneta, še sekundo več pa je zaostal Italijan Tony Arbolino. V skupnem seštevku ima danes šesti Italijan Celestino Vietti 100 točk, Ogura 81, Arbolino pa 70.

V najšibkejšem razredu moto3 je bil danes najhitrejši Španec Izan Guevara. Za popolno zmagoslavje domačih dirkačev sta poskrbela še vodilni v skupnem seštevku Sergio Garcia na drugem ter Jaume Masia na tretjem mestu. Po šestih dirkah na vrhu razpredelnice vodi Garcia s 103, Italijan Dennis Foggia jih ima 82, Guevara pa 73.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.