Balathonring najhitrejši in najvarnejši

Foto: Žurnal24 Gabor Talmacsi bo drugo leto nastopal pred domačimi navijači.
Na novinarski konferenci v Budimpešti je Jorge M. Aspar podrobneje predstavil projekt gradnje steze ob Blatnem jezeru, po kateri se bodo že naslednje leto podili najboljši motociklisti sveta.
Oglej si celoten članek

Jorge Martinez Aspar je na tiskovni konferenci, ki je potekala v Budimpešti, napovedal, da bo novozgrajena steza, imenovana Balathonring, ki bo dolga 4650 metrov, hitrejša od steze v Valencii. Jorge Martinez Aspar je bivši dirkač v razredu do 125 ccm, kjer je dosegel 15 zmag, in vodja ekipe Aspar, ki nastopa v svetovnem motociklističnem prvenstvu v razredih do 125 ccm in do 250 ccm. Očitno pa mu to ni dovolj, saj bdi tudi nad gradnjo steze v bližini Blatnega jezera, približno 150 kilometrov od Budimpešte. Aspar je na tiskovni konferenci razkril, da so jim pri projektu pomagali tudi dirkači, ki nastopajo v svetovnem prvenstvu. "Pred seboj imamo projekt, ki je izjemno zanimiv v vseh pogledih. Koncept proge je zelo moderen pri tem smo imeli tehnično pomoč v dirkačih MotoGP. Valentino Rossi, Dani Pedrosa, Casey Stoner in Marco Melandri so nam pomagali." Aspar je sam že nastopal na Madžarskem v vlogi dirkača na 125-kubičnem motorju leta 1992. Takrat je dirka potekala na Hungaroringu, kjer zdaj potekajo dirke za formulo 1.

Takole naj bi bil videti Balathonring.

 
Vsa nova dirkališča, ki so dodana na koledar dirk za svetovno prvenstvo, največ pozornosti namenjajo varnosti. Tudi pri Balathonringu ni nič drugače. Aspar je na to temo povedal, da bo novo dirkališče združevalo velike hitrosti in potrebo po varnosti za dirkače. "Najpomembnejši podatek je, da bo steza varna. Narejena bo v slogu stadiona kot steza v Valencii. Bo zelo, zelo hitra, veliko hitrejša kot tista v Valencii, na najožjem delu pa bo steza široka 14 metrov, zato bo veliko prostora za prehitevanje." Madžarska dirka bo še posebno navdušila talentiranega Madžara Gaborja Talmacsija , ki vozi ravno za Asparjevo moštvo. Talmasci, ki bo naslednje leto iz najšibkejšega razreda presedlal v razred do 250 ccm, je že pokazal nekaj dobrih vožnj, in ravno on naj bi privabil številne domače navijače. Balathonring naj bi najboljše dirkače sveta prvič gostil 20. septembra prihodnje leto. Zamenjal bo dirko na Kitajskem v Šanghaju , ki naj bi bila bolj naklonjena dirkačem formule 1 in ne motociklistom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.