Balažić Krko popeljal do zmage

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Krka po zmagi pred domačimi gledalci proti Banvitu (78:73) v 5. kolu drugega dela Eurocupa še naprej ostaja v igri za napredovanje v četrtfinale. S 23 točkami je blestel kapetan Jure Balažić.
Oglej si celoten članek

Krka je v šestih dneh odigrala štiri težke tekme in se kljub napornemu urniku številnim domačim navijačem spet predstavila v najboljši luči. V izredno izenačenem srečanju so več zbranosti v ključnih trenutkih tekme pokazali gostitelji, ki so srečanje dobili z 78:73.

Ekipi sta bili večji del tekme izenačeni, tretjo četrtino pa so v svojo korist odločili košarkarji Banvita. A so Novomeščani strnili vrste in v zadnjih desetih minutah spet izenačili in držali priključek.

Tekma se je razpletla v zadnji minuti, ko so bili pod košem spretnejši domači, ki so odločilni koš 11 sekund zgrešili, a si priborili žogo. Jure Balažić, ki je blestel vso tekmo, je zadel oba prosta meta za 74:71, a so gostje nato znižali na 74:73 ter dobili še pravico do prostega meta. Vendar pa je Lance Williams zgrešil in osem sekund pred koncem je bila žoga spet v domačih rokah. Afik Nissim je bil v prostih metih uspešen obakrat in Turkom je za presenečenje zmanjkalo časa. S 23 točkami in šestimi skoki je bil pri domačih najboljši Balažić, po 14 sta jih pri gostih dosegla Williams in Cliff Hammonds.

Krka v evropskem pokalu še ohranja možnosti za uvrstitev v četrtfinale, a jo že čez teden dni čaka težko gostovanje pri Budućnosti v Podgorici.

Eurocup, drugi del, 5. kolo:

Krka : Banvit 78:73 (53:57, 42:40, 21:21)
Balažić 23, Nissim 12, Lalić 11; Hammonds in Williams 14, Davis 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.