Bale ignoriral Beníteza in igral po svoje

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski strateg Rafael Benítez ima težave z vzpostavljanjem avtoritete v slačilnici Real Madrida, kar dokazuje posnetek z zadnje ligaške tekme z Villarrealom.
Oglej si celoten članek

Poročali smo o turbulentnem odnosu Cristiana Ronalda in trenerja kraljevega kluba Rafaela Beníteza, ki je prvemu zvezdniku španskega velikana predlagal biometrijsko analizo njegovih prostih strelov. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da napadalec predloga ni najbolje sprejel.

Ronaldo pa ni edini, ki ne zaupa taktičnim odločitvam nekdanjega trenerja Liverpoola in Chelseaja. Kritikom na račun Beníteza, ki je vse od začetka službovanja na Santiago Bernabéuu pod velikim pritiskom, saj je v ekipi nasledil Carla Ancelottija, ki je bil med igralci nadvse priljubljen, se je pridružil James Rodriguez, nezadovoljen z njegovimi strateškimi prijemi pa je tudi najdražji nogometaš vseh časov Gareth Bale.

Real Madrid je na tekmi 15. kroga španske La Lige izgubil na gostovanju pri Villarrealu (1:0). V zaključku tekme je Benítez v iskanju izenačujočega zadetka na igrišče poslal Jeséja, ki je dobil navodilo, naj Baleu naroči, da se mora pomakniti na položaj levega branilca.

A Valižan se svojemu položaju na zelenici ni bil pripravljen kar tako odpovedati in je navodilo trenerja preprosto ignoriral. 

Bale je do konca tekme vztrajal na levem krilu in branilcem le redko priskočil na pomoč v vlogi, ki mu jo je dodelil Benítez.

Težko je reči, kaj si je ob tako očitno nespoštljivem odnosu svojega varovanca mislil španski nogometni strokovnjak, zagotovo pa se zaveda, da v Madridu bržkone nima dolgoročne prihodnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.