Bale patentiral proslavljanje gola

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaš Tottenhama Gareth Bale je na Uradu za intelektualno lastnino patentiral svoj zaščitni znak - gesto z rokami, ki po obliki spominja na srce - ki se ga poslužuje ob doseženem zadetku. Reprezentant Walesa naj bi s tem pripomogel k trženju svoje podobe.
Oglej si celoten članek

Napadalni vezist Tottenhama Gareth Bale je postal ponosni lastnik zaščitnega znaka, ki se ga 23-letnik poslužuje ob doseženem zadetku. Bale bo gesto z rokami, ki po obliki spominja na srce, poskušal vnovčiti tudi na poslovnem prizorišču, saj naj bi se dogovarjal za izdelavo nakita in oblačil.

Po oceni strokovnjakov za športni marketing naj bi s pomočjo ''novega'' zaščitnega znaka zaslužil okrog 3.5 milijona evrov. ''Možnosti za Garetha Balea so ogromne. Ko enkrat pridobi pravice, bo lahko začel tržiti. Tretjina njegovega prihodka temelji na prodaji njegove podobe, tako da nekje okoli 3.5 milijona evrov na leto,'' je ocenil Nigel Currie, strokovnjak za športni marketing.

Foto: Eurosport gareth bale patent

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.