Bale Valižanom priboril točko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriška in valižanska nogometna reprezentanca sta se na drugi tekmi skupine B na svetovnem prvenstvu v Katarju razšli brez zmagovalca z 1:1 (1:0).
Oglej si celoten članek

Američani so bili v prvem polčasu precej boljši tekmec in premoč kronali po lepi akciji v 36. minuti, ko je zaključil Timothy Weah. V drugem so se zbudili tudi Valižani, zaigrali bolje ter izenačili po uspešno izvedeni enajstmetrovki Garetha Bala v 82. minuti.

Severnoameriški predstavniki so imeli v prvem delu več od igre, zadeli pa so tudi vratnico. Najprej je v deveti minuti Joe Rodon skorajda presenetil svojega vratarja Wayna Hennesseyja, nekaj sekund kasneje pa je slednjega po poskusu Josha Sargenta iz neposredne bližine z glavo rešila desna vratnica.

Foto: Profimedia Timothy Weah

Valižani so se v svojem prvem nastopu na SP po letu 1958 krčevito branili 35 minut, nato pa je po hitrem prodoru Christian Pulisic v pravem trenutku lepo zaposlil Timothyja Weaha, ki je rutinirano premagal Hennesseyja.

V drugem polčasu so Valižani zaigrali bolj odločno, a si prvo pravo priložnost priigrali šele v 64. minuti. Po zmedi v kazenskem prostoru je do strela z glavo prišel Ben Davies, strel pa mu je atraktivno obranil Matt Turner. Po kasnejšem kotu je z glavo žogo čez gol poslal še rezervist Kiefer Moore.

V 80. minuti so Valižani le dobili možnost za izenačenje, ko je Walker Zimmerman v kazenskem prostoru nespretno podrl Bala, ta pa je sam zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za izenačenje ter 41. gol v dresu zmajev. Tudi v nadaljevanju so bili nevarnejši Evropejci, a je edini omembe vredni strel Moora z desne iz neugodnega položaja Turner zanesljivo ukrotil.

Foto: Profimedia Gareth Bale

V tej skupini je bil popoldne na sporedu dvoboj Anglije in Irana, ki ga je prva dobila s 6:2. Naslednji tekmi bosta v petek, in sicer Wales - Iran ter Anglija - ZDA.

V torek se bo program na SP ob 11. uri začel s tekmo skupine C med Argentino in Savdsko Arabijo, ki jo bo sodila slovenska ekipa na čelu s Slavkom Vinčićem. Ob 17. uri bo v tej skupini še obračun Mehika - Poljska, v skupini D pa bosta dvoboja Danska - Tunizija (14.00) in Francija - Avstralija (20.00).

 

* Stadion Ahmad Bin Ali, gledalcev 43.418, sodniki: Al-Jasim, Al-Mari, Al-Makvaleh (vsi Katar).
* Strelca: 1:0 Weah (36.), 1:1 Bale (82./11-m).
* ZDA: Turner, Dest (od 74. Yedlin), Zimmerman, Robinson, Ream, Adams, Musah (od 74. Acosta), McKennie (od 66. Aaronson), Pulisic, Weah (od 88. Morris), Sargent (od 74. Wright).
* Wales: Hennessey, Davies, Mepham, Rodon, Williams (od 79. Johnson), Ramsey, Roberts, Ampadu (od 90+5. Morrell), Wilson (od 90+3. Thomas), Bale, James (od 46. Moore).
* Rumeni kartoni: Dest, McKennie, Ream, Acosta; Bale, Mepham.
* Rdeči karton: /.

 

* Skupina A:
- nedelja, 20. november:
Al Bajt: Katar - Ekvador                   0:2 (0:2)
- ponedeljek, 21. november:
Al Tumama: Senegal - Nizozemska            0:2 (0:0)
- petek, 25. november:
14.00 Al Tumama: Katar - Senegal
17.00 Kalifa: Nizozemska - Ekvador
- torek, 29. november:
16.00 Kalifa: Ekvador - Senegal
16.00 Al Bajt: Nizozemska - Katar

* Skupina B:
- ponedeljek, 21. november:
Kalifa: Anglija - Iran                     6:2 (3:0)
Ahmad bin Ali: ZDA - Wales                 1:1 (1:0)
- petek, 25. november:
11.00 Ahmad bin Ali: Wales - Iran
20.00 Al Bajt: Anglija - ZDA
- torek, 29. november:
20.00 Ahmad bin Ali: Wales - Anglija
20.00 Al Tumama: Iran - ZDA
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.