Balkanska dominacija v vaterpolu

Foto: EPA
Foto: EPA
V torek so bili odigrani vsi štirje četrtfinalni dvoboji na moškem vaterpolskem turnirju.Polfinalna para sta Črna gora - Hrvaška in Italija - Srbija.
Oglej si celoten članek

Črna gora je po streljanju štirimetrovk izločila Madžarsko (13:11). Črna gora bo v polfinalu igrala proti branilcem naslova Hrvatom, ki so tudi po zaslugi treh zadetkov Mara Jokovića z 10:6 premagali Brazilijo.

Srbija je bila boljša od Španije (10:7). Srbi, v četrtfinalu proti Špancem je bil s štirimi goli najboljši Dušan Mandić, se bodo pomerili z Italijo, ki je z 9:5 odpravila Grčijo. Pietro Figlioli je bil s tremi zadetki najboljši strelec tekme.

Enako kot pred štirimi leti

Tako Srbi kot Črnogorci so ponovili dosežek iz Londona 2012. Oboji so v polfinalu izgubili, na koncu pa je bronasto medaljo osvojila Srbija po dramatični zmagi z 12:11. Tokrat lahko reprezentanci uvrstitvi izpred štirih let še izboljšata.

Polfinalni tekmi bosta v četrtek, tako kot tudi tekme za razvrstitev od petega do osmega mesta, v katerih se bodo pomerile Madžarska in Brazilija ter Grčija in Španija.

Vaterpolo (M), četrtfinale:

Madžarska - Črna gora 11:13* (1:2, 2:3, 3:3, 3:1, 2:4)
Srbija - Španija 10:7 (3:1, 4:2, 0:2, 3:2)
Brazilija - Hrvaška 6:10 (2:3, 1:4, 3:1, 0:2)
Grčija - Italija 5:9 (0:2, 2:2, 1:2, 2:3)

* - po kazenskih strelih

Polfinalna para:
Črna gora - Hrvaška
Italija - Srbija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.