Baloh slavil na SP

Foto: Irma Baloh
Foto: Irma Baloh
Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh je zmagal na svetovnem prvenstvu v 24-urnem kronometru v Borregu Springs v ZDA v kategoriji 40-49 let, ob tem pa prvič v karieri zmagal še v svetovnem pokalu 24-urnih tekem; v treh tekmah je prevozil 2572 kilometrov.
Oglej si celoten članek

Na tokratnem preizkusu je bil Marko Baloh drugi skupno z 811 km, prvi je bil 34-letni Avstrijec Christoph Strasser z novim rekordom trase 886 km.

V skupnem seštevku svetovnega pokala 24-urnih dirk je Baloh zmagal z veliko prednostjo pred drugouvrščenim Angležem Chrisom Hopkinsonom. V treh letošnjih dirkah je vedno presegel 800 km, skupaj pa je prevozil 2572 km.

"Svetovni pokal v 24-urnem kronometru je bil eden izmed glavnih ciljev letošnje sezone. Zato je bil osnovni cilj na svetovnem prvenstvu preseči 500 milj (800km). Seveda je bila želja premagati trikratnega zmagovalca RAAM-a Strasserja, toda z vsemi težavami med dirko tokrat to ni bilo mogoče. Vse čestitke njemu za odličen rezultat. Sam sem izjemno zadovoljen, da sem kljub težavam vztrajal in dosegel odličen rezultat. Zmaga v svetovnem pokalu je pika na i odlične sezone, da ne rečem kariere, na katero sem zelo ponosen," je dejal Baloh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.