Bale grozi Realu: "51 milijonov, ali pa ostanem in igram golf!"

Foto: Epa Gareth Bale Madrid
Gareth Bale je pripravljen sedeti na klopi in igrati golf, če mu v klubu ne bodo izplačali 51 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je na zadnji ligaški tekmi sezone, ki bi jo najbrž radi čimprej pozabili, izgubil proti Real Betisu (0:2). Nekoč najdražji nogometaš na svetu Gareth Bale je srečanje presedel na klop, čeprav je bila to morda celo njegova zadnja tekma v dresu kraljevega kluba.

Domači trener Zinedine Zidane mu ni namenil minute ter mu tako onemogočil morebitno slovo od navijačev na stadionu Santiago Bernabéu. "Gareth Bale je osvojil veliko, a mi živimo v sedanjosti in za prihodnost. Preteklosti ne bomo pozabili, vendar treba je iti v korak s časom. V zadnjih tednih sem računal na druge igralce. Tudi če bi imel štiri menjave, ga ne bi poslal na igrišče," je svojo odločitev pojasnil Zidane.

La Liga Za slovo še eno razočaranje Reala, znani vsi odgovori

Bale bi moral po odhodu Cristina Ronalda prevzeti štafetno palico in postati gonilna sila madridskega kluba, vendar se to ni zgodilo. Če je v očeh Santiaga Solarija še užival nekaj zaupanja, se je po vrnitvi Zidana znašel povsem na stranskem tiru.

"Zidane ga ne želi obdržati. Tega odnosa je neizbežno konec. Ko je Zidane prvič odšel, je nujno želel obdržati Ronalda in prodati Bala, vendar tega niso upoštevali. Zaradi odnosa s trenerjem in navijači, ki so prepričan, da ni dovolj predan, je nemogoče, da bi Bale ostal. Moral bi oditi. Moral bo izkoristiti priložnost, če se mu bo sploh ponudila," je prepričan nekdanji predsednik kluba Ramon Calderon.

Foto: EPA Gareth Bale

Za nogometaša naj bi se zanimal Chelsea, ki pa ne namerava izenačiti 17 milijonov evrov letne plače, kolikor jih predvideva njegova pogodba z Realom. Bale ima dogovor s španskim velikanom sklenjen do leta 2022 in je, kot poročajo tamkajšnji mediji, pripravljen sedeti na klopi ter uživati v drugih športnih aktivnostih.

"Do konca pogodbe imam še tri leta. Če se me želijo znebiti, mi morajo plačati 17 milijonov na sezono, drugače bom ostal tukaj. Če bom moral igrati golf, bom pač igral golf."

Bale obožuje golf. Tako zelo, da ga je vratar Reala Thibaut Courtois v enem izmed zadnjih intervjujev poimenoval kar "Golfist".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:25 22. Maj 2019.

    Pametno , zdaj nič ni vreden sramota velikih klubov ,

  • 13:38 20. Maj 2019.

    Pogodba je zato,da se spoštuje dogovor med strankami .Prav ima .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.