"Bamberg ni z drugega planeta''

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pred košarkarji Union Olimpije je odločilna bitka za napredovanje v pokalu EuroCup LAST 32. Na jutrišnjem gostovanju v Bambergu (19.00) za zmaje šteje le zmaga.
Oglej si celoten članek

Glede na to, da zmaji za Brose Basketsom na lestvici skupine K dva kroga pred koncem zaostajajo za točko, je jutrišnja zmaga v Nemčiji nujna, če želijo ohraniti možnosti za napredovanje. Nemci so bili pred tedni v Stožicah boljši s 65:71, tako da imajo Ljubljančani še dodaten razlog za juriš na zmago.

"Imamo nekaj težav s poškodbami, a verjamem, da bodo vsi igralci pripravljeni na tekmo. V domači dvorani smo imeli velike težave z njimi, saj so zelo dobra ekipa. Vsaka tekma je drugačna. Verjeti moramo v uspeh, saj imamo priložnost, da jih presenetimo na domačem parketu," je pred potjo v Nemčijo povedal trener Union Olimpije Aleš Pipan, ki v Bambergu ne bo mogel računati na poškodovanega Jako Brodnika. V zadnjih dneh so imeli obilo zdravstvenih težav tudi Hristo Nikolov (bolečina v ahilovi tetivi), Dino Murić (rana na stopalu) in Sasu Salin (viroza), ki pa bodo stisnili zobe.

Ne smejo si privoščiti črnih minut

Foto: Saša Despot Blaž Mahkovic "Bamberg ni ekipa z drugega planeta in vsi igralci so iz mesa ter krvi. Če odigramo dobro, brez večjih napak, strpno v napadu in agresivno v obrambi, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Koncentracijo v igri moramo držati od začetka, pa do konca tekme in zadevati odprte mete. Nismo ekipa, ki si lahko privošči veliko napak in črnih minut. Če želimo do zmage moramo odigrati odlično vseh štirideset minut. Bamberg je pripeljal še enega novega igralca Robinsona, a njihov sistem igre ostaja isti kot na prvi tekmi. Na njih bomo dobro pripravljeni," je odločen Pipan.

Krilni košarkar Blaž Mahkovic na odločilnem gostovanju obljublja borbeno predstavo: "Zaradi ritma tekem veliko časa za pripravo nismo imeli, a vseeno verjamem, da bomo dobro pripravljeni. Odigrati moramo borbeno in po naših najboljših močeh. V zadnji četrtini tekme z Brose Baskets v Stožicah smo pokazali, da se z njimi lahko enakovredno kosamo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.