Banano Neymarju vrgel nemški turist

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Prijateljsko tekmo med Škotsko in Brazilijo, ki so jo z dvema goloma Neymarja dobili Južnoameričani, je zasenčil domnevni rasizem. Na igrišče je priletela tudi banana, ki jo je vrgel mladi nemški turist.
Oglej si celoten članek

Brazilska nogometna reprezentanca je na nedeljski prijateljski tekmi na stadionu Emirates v Londonu ugnala Škotsko z 2:0 (1:0). Za južnoameriško izbrano vrsto je oba gola dosegel 19-letni Neymar. Prvega v 38., drugega pa v 77. minuti iz 11-metrovke, toda njegovo veličastno predstavo je zasenčil oblak (domnevnega) rasizma, saj je na zelenico iz sektorja za golom priletela banana.

GALERIJA PRIJATELJSKIH TEKEM

Neymar se je po koncu tekme zgražal nad incidentom, očitke pa so organizatorji vzeli resno in začeli preiskavo, ki je v torek pokazala, da je sadež na igrišče vrgel nemški turist. Dejanje je po pravem medijskem viharju v zadnjih dneh priznal sam, policija pa je že podala uradno izjavo, v kateri pravijo, da "rasističnega namena ni bilo" in da proti navijaču ne bodo podali ovadbe:

"Po posvetovanju s policijo lahko nogometni klub Arsenal potrdi, da je nemški najstnik priznal, da je na igrišče med petkovo prijateljsko tekmo Brazilija - Škotska vrgel banano," so v uradni izjavi zapisali pri Arsenalu. "Mladec je sedel na tribuni North Bank stadiona Emirates, na sektorju, ki ga je uradna dodelitev vstopnic prisodila navijačem Brazilije, ko je vrgel banano na igrišče v drugem polčasu tekme."

Takole je vezist Liverpoola Lucas Leiva z zelenice odstranil banano, potem ko je Neymar Braziliji priboril enajstmetrovko (vir: YouTube):

Messi navduševal v ZDA
Na stadionu New Meadowlands, domu ekip lige NFL New York Jets in New York Giants, si je Lionela Messija in druščino prišlo ogledat kar 78.936 gledalcev. Ti niso bili razočarani, saj je argentinski velemojster prisotne nagradil s številnimi vragolijami. Med drugim je pri zadetku osmešil tudi domačega kapetana Carlosa Bocanegro, saj je žogo med njegovima nogama podal do Angela di Marie, ki je streljal. Domači vratar Tim Howard (ki je bil poln hvale na račun Barceloninega nogometaša) je sicer žogo odbil, toda le do Estebana Cambiassa, ki je nato Argentince v 42. minuti povedel v vodstvo.

"Bilo je kar malce neverjetno. Ta mali mož, Messi, je žogo zlahka poslal med mojima nogama, čeprav ju nisem imel ne vem koliko narazen. Zato sem sam sebe vprašal, ali je to res mogoče?" je povedal Bocanegra, ki ga je pozneje na tekmi v dobro voljo spravil tudi najstnik v ameriški reprezentanci Juan Agudelo, saj je v 59. minuti postavil končni izid 1:1.

V Leirii sta se pomerila Portugalska in Čile in tudi ta obračun se je končal z 1:1. Rui Varela je domače, za katere zaradi poškodbe ni igral Cristiano Ronaldo, povedel v vodstvo v 16. minuti po Nanijevi podaji iz kota, končni izid pa je postavil Matias Fernandez tik pred koncem prvega polčasa.

Nase in na svoje strelske sposobnosti pa je znova opozoril napadalec Manchester Uniteda Javier Hernandez, imenovan tudi Chicharito oziroma Grahek. Ta je v dresu mehiške izbrane vrste z dvema zadetkoma pomagal svoji ekipi do zmage nad Paragvajem. Končni izid je bil 3:1. V Oaklandu si je na stadionu NFL ekipe Oakland Raiders tekmo ogledalo 48.110 gledalcev, kar je rekord stadiona za nogometne tekme. Hernandez je prvi gol dosegel z glavo v sedmi minuti, nato je v 29. Andres Guardado povišal na 2:0, "Chicharito" pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel v 35. minuti. Za Paragvaj je zadel Cristian Riveros v 87. minuti.

Prijateljske tekme:

Petek:
Južna Koreja : Honduras 4:0 (2:0)
Lee (28, 90), Kim (44), Park (84)

Kitajska : Nova Zelandija 1:1 (1:0)
Boyens (3/ag); McGlinchey (52)

Estonija : Urugvaj 2:0 (0:0)
Vassiljev (62), Zahovaiko (66)

Črna Gora : Uzbekistan 1:0 (0:0)
Vukčević (90)

Litva : Poljska 2:0 (2:0)
Mikoliunas (19), Cesnauskis (29)

Sobota:
Kolumbija : Ekvador 2:0 (1:0)
Guarin (24), Falcao (74)

Portugalska : Čile 1:1 (1:1)
Varela (16); Fernandez (45)

Mehika : Paragvaj 3:1 (3:0)
Hernandez (7, 35), Guardado (29); Riveros (87)

ZDA : Argentina 1:1 (0:1)
Agudelo (59); Cambiasso (42)

Jamajka : Venezuela 0:2 (0:0)
Fedor (64), Moreno (66)

Panama : Bolivija 2:0 (1:0)
Gomez (19), Renteria (84)

Škotska : Brazilija 0:2 (0:1)
Neymar (42, 77/11-m)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.