Bank vesel, da je med živimi

Foto: EPA
Foto: EPA
S čeških alpskim smučarjem Ondrejem Bankom, ki je pri ciljnem skoku na smukaškem delu superkombinacije po odlični vožnji brutalno padel in v cilju nepremično obležal, bo vse v redu.
Oglej si celoten članek

Čeh je že zapustil bolnišnico in se odpravil v hotel. Utrpel je pretres možganov, ureznine po obrazu, dobil je nekaj šivov, ima zvin gležnja in modrice po celem obrazu, češki spletni portala Lidovky.cz navaja besede trenerja Thomasa Banka, ki je dejal: "Bilo je grozno. Tako strah me še ni bilo nikoli."

Spomni se, kaj se je zgodilo

Pri spletni strani rozhlas.cz pa navajajo besede češkega radijskega novinarja, ki se je po odhodu iz bolnišnice že pogovarjal z nesrečnim češkim smučarjem, ki bi bil eden glavnih favoritov za osvojitev zlata, ki je nato po spletu srečnih okoliščin pripadlo Marcelu Hirscherju. Avstrijec bi v primeru, da Čeha ne bi diskvalificirali, v smuku osvojil 31. mesto, in bi mu s tem pripadla številka 31. na slalomu, tako pa je v sončnem in toplem vremenu nastopil na lepi progi, ki se je v nadaljevanju hitro "predrla."
Bank je radijskemu novinarju dejal, da so mu v bolnišnici ponudili, da ostane čez noč na opazovanju. Po pogovoru z zdravniki, ko se je spomnil vsega, kar se mu je zgodilo, se je odločil, da bo raje skupaj s fanti iz reprezentance. Češki spletni portal piše, da je Bank dejal, da se je narobe lotil skoka, naredil drugačno linijo, a da je vesel, da se ni končalo z resnimi poškodbami in da je še živ.

Bank, ki je v smukaški preizkušnji na SP v Vailu osvojil senzacionalno sedmo mesto, in je tudi zato veljal za enega favoritov superkombinacije, v svoji karieri nima sreče z zdravjem in poškodbami. Že na začetku svoje smučarske kariere je imel veliko težav s koleni. Na treningu smuka v Kitzbühlu leta 2008 je po padcu na zadnjem skoku utrpel zlom golenice in mečnice, zaradi česar je bil s tekmovanj odsoten leto in pol, nato si je dvakrat zlomil prst, po petem mestu v kombinaciji na SP v Garmischu leta 2011 pa se je s potovanja po Tajski vrnil s skrivnostno boleznijo. Zdravniki niso vedeli, kaj naj naredijo z njim, izgubil je kar 15 kilogramov. Kasneje so priznali, da je bil dejansko na smrtni postelji. Po vrnitvi na tekmovanja si je zlomil še čeljust, izpahnil ramo in poškodoval koleno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:14 9. Februar 2015.

    Ojoj, ta moška kombinacija. Totalno brezvezna in neprimerna za Svetovno prvenstvo.<br /><br />Če vrstni red krojijo slalomisti, ki iz 30. …

  • 07:51 9. Februar 2015.

    Ejga Čeha... Upam, da bo vse ok z njim :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.