Barça do ključne zmage, Pepe se ne predaja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po četrtem kolu španske Primere Division se je prednost Barcelone pred madridskim Realom povečala že na ogromnih osem točk. Odzivi iz obeh taborov so temu primerno različni.
Oglej si celoten članek

"Osvojili smo vseh možnih 12 točk. Igro smo kontrolirali ves čas, vedeli smo, da nam je bilo na tem stadionu lani zelo težko, tako da smo zdaj vsi skupaj lahko veseli, da smo slavili tako pri Getafeju kot v Pamploni, kjer smo lani izgubili. Bili smo dovolj potrpežljivi, lahko bi zabili še več golov," je bil nad zanesljivo predstavo na jugu Madrida, kjer je Barcelona premagala Getafe (1:4), zadovoljen Tito Vilanova.

Lionel Messi je sobotni obračun začel le na klopi, a je bila to očitno prava poteza, saj je Argentinec kot zamenjava zabil dva odločilna zadetka. "Govoril sem z njim, hotel je začeti v prvi postavi, čeprav je imel za seboj dve težki reprezentančni tekmi in naporno predhodno obdobje. A odločil sem se, da ga odpočijem in uporabim v bolj odprti igri," je glede čarobnega Lea povedal Vilanova.

Edina slaba novica za Katalonce je ponovna poškodba kapetana Carlesa Puyola, ki je moral iz igre v 57. minuti srečanja. "Njegova odsotnost je problem, saj imamo težave s centralnimi branilci. Puyol je zelo pomemben za ekipo, daje nam veliko in upam, da se bo hitro vrnil," je zaključil Vilanova.

Foto: EPA Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 Pepe: "Borba do konca"

V Madridu je razpoloženje - razumljivo - precej manj prešerno. "Borili se bomo do konca, to mora biti sedaj moto Madrida. Osem točk je veliko, a najpomembneje je, da smo kot ekipa trdo delali, zgodnji zadetek Trochowskega pa nam je zelo otežil delo," je po porazu s Sevillo (1:0) povedal Brazilec s portugalskim potnim listom Pepe.

"Vseskozi smo imeli kontrolo. Zopet smo imeli težave s prekinitvami, zato nam je bilo kasneje težko. Imeli smo dobro posest žoge, a domači so se dobro branili in nam niso dopustili nobene izigrane priložnosti. Kot sem rekel, treba se bo boriti do konca, sedaj pa se moramo usmeriti k tekmi proti Manchestru Cityju," je še dodal bivši branilec Porta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.