Barça izbrala: prvi nakup bo Hummels

Foto: EPA
Foto: EPA
Dvomov očitno ni več - Barcelona bo pred začetkom nove sezone vse moči usmerila v prihod branilca Borussie Dortmunda, 24-letnega nemškega reprezentanta Matsa Hummelsa. Tako pišejo v Sport Bildu, kjer dodajajo, da so pogajanja že prešla začetno fazo.
Oglej si celoten članek

Pri Barceloni so o Matsu Hummelsu razmišljali že lani, toda ne najbolj rožnata finančna situacija in splet drugih okoliščin (prvi kandidat Thiago Silva pa je izbral ponudbo PSG) so Katalonce pustili brez prave okrepitve v zadnji vrsti, kar se jim bo ob zadnjih poškodbah kapetana Carlesa Puyola in Adriana v odločilnem delu sezone še kako poznalo.

V klubu si ne želijo ponoviti napake in o morebitnem nasledniku legendarnega Katalonca s povratnikom Titom Vilanovo razmišljajo že dalj časa, v najožji izbor pa je več kot očitno prišel nemški reprezentant in član Borussie Dortmund Hummels, ki je pogodbeno na aktualne prvake 1. Bundeslige sicer vezan do leta 2017.

Katalonski mediji pišejo, da Hummelsa pri Blaugrani spremljajo že dalj časa, saj jih navdušuje njegova polivalentnost (lahko igra na obeh položajih v osrčju obrambe in kot zadnji vezni), solventnost (je član prve postave Dortmunda in reprezentance), standardnoststrelske sposobnosti in dobra tehnika.

Skrivnostno klavzulo zanikala oba Hummelsa

Tržno vrednost Hummelsa ocenjujejo na 25 milijonov evrov, čeprav v nemškem časniku Sport Bild dodajajo, da se Dortmund ne želi odreči enega svojih najboljših nogometašev. Šušlja se, da ima nemški reprezentant, sicer nekdanji član mladinske šole Bayerna, v pogodbi odkupno klavzulo v višini 37 milijonov evrov, ki jo lahko aktivira klub, ki do 1. aprila pošlje ponudbo črno na belem.

Mats skupaj z očetom in zastopnikom Hermannom sicer zanika obstoj omenjene klavzule, za dnevnik Die Welt pa je glava družine Hummels zatrdil, da je sicer slišal za govorice o kontaktu katalonskega velikana, da pa poročila o tem niso resnična.

"Vsak ambiciozen nogometaš ima za cilj nekega dne igrati v Barceloni, Real Madridu ali Manchester Unitedu, ampak s tem ne želim reči, da je njegov odhod neizogiben," je povedal Hermann Hummels.

Pogajanja z morebitnimi okrepitvami, Barcelona poleg branilca išče tudi napadalca in vratarja (odvisno od dokončne odločitve Víctorja Valdésa), ne bo začela pogajanj do dokončnega povratka trenerja Vilanove, ki se je v katalonsko prestolnico šele pred kratkim vrnil po zdravljenju v New Yorku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.