Barça mora razkriti podrobnosti o prestopu Neymarja

Foto: EPA
Foto: EPA
Okrožno sodišče v Barceloni je lokalnemu nogometnemu klubu naročilo, da pred začetkom sodnega postopka razkrije podrobnosti prestopa brazilskega napadalca Neymarja.
Oglej si celoten članek

Vodja opozicije v nogometnem klubu, Jordi Cases, je očitno dregnil v osje gnezdo. Barcelona bo namreč na čelu s predsednikom Sandrom Rosellom morala razkriti podrobnosti sumljivega prestopa Brazilca Neymarja, ki je španske prvake pred sezono okrepil za domnevno ceno 57,1 milijona evrov.

Na sodišču je bilo rečeno, da je 17,1 milijona evrov šlo na račun Neymarjevega matičnega kluba Santosa, Cases pa želi prek uradnih kanalov izvedeti, kaj se je zgodilo s preostalimi 40 milijoni, ki naj bi jih katalonski klub plačal podjetju Neymar & Neymar.

Kaj bo razkrilo triletno poročilo?

Kot smo poročali pred dnevi, je Cases predsednika Rosella obtožil, da si je protipravno prisvojil omenjenih 40 milijonov, ki so že dalj časa kamen spotike. Sprva se je namigovalo, da bodo romali na račun Neymarjevega očeta kot del sinove plače, ki bi z omenjeno vsoto postal celo bolje plačan od prvega zvezdnika kluba Lionela Messija.

"Ni znano, kaj se je zares zgodilo s temi 40 milijoni evrov, ki so jih plačali igralcu ali njegovim predstavnikom," je na sredinem zaslišanju dejal Cases. Sodnik Pablo Ruiz je dal klubu pet dni časa, da predloži igralčeve pogodbe. Cases zahteva tudi finančno poročilo zadnjih treh let, ki pokriva obdobje pogajanj za prestop 21-letnega zvezdnika.

Rosell povsem sproščen

"To je obtožba brez osnove. Povsem sem sproščen," je v ponedeljek dejal predsednik Blaugrane Rosell, predstavnik za odnose z javnostjo Toni Freixa pa je isti dan dejal, da je klub ves čas ravnal transparentno in da se nima česa bati.

"Pojasnili smo podrobnosti prestopa ... 40 milijonov evrov je šlo na račun podjetja. Če bo kakšno sodno telo prosilo za informacije, potem ne bo težav," je na novinarski konferenci po sestanku upravnega odbora dejal Freixa.

MARCA: Cena tudi do 141,8 milijona evrov

Madridski športni dnevnik MARCA je v sredo tudi poročal, da bi lahko končna cena Neymarjevega prestopa narasla vse do 141,8 milijona evrov, s čimer bi Brazilec seveda potolkel letošnji stomilijonski rekord Garetha Bala pri madridskem Realu.

MARCA je do številk prišla s seštevanjem vseh spremenljivk, ki se domnevno nahajajo v Brazilčevi pogodbi. Če bo preiskava pokazala, da je omenjenih 40 milijonov evrov na računu podjetja Neymar & Neymar (v lasti igralca in očeta) res njegova plača, potem bodo morali Katalonci poravnati kar 45 milijonov evrov davka.

V zraku je tudi 32,3 milijona evrov, ki jih zahteva skupina Sonda, ena izmed treh "lastnikov" Neymarja pred odhodom v Evropo, ki trdi, da ji pripada 45 % denarja pri prestopu. Katalonci so jim zaenkrat izplačali zgolj sedem milijonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.