''Barça ni ne evropski ne španski prvak''

Foto: EPA
Foto: EPA
Portualec José Mourinho je očitno naveličan vprašanj o rivalstvu med Realom in Barcelono. ''Zakaj bi govoril o Barceloni?'' se je na tiskovni konferenci spraševal Edini in priznal, da je v La Ligi osvojil en naslov manj, kot je upal.
Oglej si celoten članek

José Mourinho je dvakrat zavrnil ponudbo Real Madrida, preden se je odločil za prihod na Santiago Bernabéu. ''Madrid je poseben klub za igralca in trenerja. Zavrnil sem dve ponudi, po tretji pa sem spoznal, da se mi priložnost izmika. Osvojil sem eno La Ligo manj, kot sem upal, vendar mislim, da imamo dobre rezultate,'' je povedal Mou.

Barcelona

Foto: EPA jose mourinho Portugalec pa ni želel izgubljati besed o Barceloni, saj po njegovem mnenju ni razloga za pretirano dolgovezenje. ''Prišel je čas, da manj govorimo o Barceloni. Zakaj bi? Madrid je prvak Španije, Chelsea pa Evrope. Barcelona ni nič od tega,'' je bil jasen 49-letnik.

Zinedine Zidane

Mourinho naj bi bil v slabem odnosu z Zinedinom Zidanom, vendar Portugalec to zanika. ''Ne vem, od kjer prihajajo takšne zgodbice. Zidane se je odločil, da bi rad postal trener in mu smo tu, da mu pomagamo. Želimo si, da bi bil srečen, kot si zasluži,'' je povedal Mou.

PSG

Francoski PSG v letošnji sezoni cilja visoko v domači ligi in na evropskih zelenicah, trener Reala pa ni prepričan, če se ekipa že lahko kosa z najboljšimi iz Evrope. ''Lizbona, London, Madrid, Milano,... Skoraj vsa velika mesta imajo odlično ekipo, a Pariz še ne sodi na seznam. Še vedno niso odlična ekipa. So dobra ekipa, z dobrimi igralci,'' je povedal Mourinho.

Namig?

Mourinho pa ni pozabili niti na videoposnetek, s katerim so po zadnjem El Clásicu posredno ''zagrozili'' Katalonci. ''Ničesar ne vem o Pepejevem videu. Vem pa, če ne bi Pepe podaljšal pogodbe z Madridom, sta se zanj zanimala dva velika kluba. Ne vem, če ne bil eden od njiju tisti, ki je posnel ta video,'' je povedal Mou.

Vilanova: ''Video ne obstaja''

Govorica o domnevnem videoposnetku, ki naj bi ga s Pepejem v glavni vlogi posnela Barcelona, je dvignila veliko prahu. ''Ni videa o nobenem igralcu. Mi snemamo svoje obračune in se ne obremenjujemo z drugimi. To je laž,'' je zatrdil Vilanova, ki se je odzval na komentarje Joséja Mourinha, da Barcelona ni ne evropski ne španski prvak. ''Nekaterih stvari ne moreš zanikati. Chelsea je prvak Evrope, Madrid prvak Španije, Barcelona pa je prvak sveta,'' je povedal Španec.

Glavni konkurent Barcelone za naslov španske nogometne lige je v tem trenutku Atlético Madrid, ki ima po sedmih kolih enako število točk kot katalonski velikan. ''Povedal sem že. Nihče ne more trditi, da bosta Real ali Barça osvojila ligo. Tu so še druge ekipe, kot na primer Atlético, Málaga in Valencia. Simeone je sestavil trdno ekipo, ki se bo borila za vrh,'' je povedal trener Barcelone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.