''Barça ni storila ničesar, da bi ostal''

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski vezist Thiago Alcantara, ki se počasi privaja na življenje v Münchnu, je izrazil razočaranje nad svojimi nekdanjimi delodajalci.
Oglej si celoten članek


Thiago Alcantara
je v poletnem prestopnem roku zapustil Barcelono in podpisal štiriletno pogodbo z Bayern Münchnom.

Španski vezist je potožil, da Barçini možje niso storili ničesar, da bi ga zadržali v klubu. ''Vsi skrbijo zase. Želel sem si, da bi me klub cenil, zato sem se odločil za prestop k Bayernu. Klub ni naredil ničesar, da bi me zadržal. Čakal sem in čakal, nato pa je prišel trenutek, ko sem se moral odločiti. In sem se,'' je povedal Alcantara.

Prva tekma proti nekdanjemu klubu

Bayern in Barcelona sta se pomerila v tekmi pokala Ulija Hoenessa, kjer so se zmage veselili Bavarci. ''Čudno je bilo igrati proti dobrim prijateljem, proti ljudem, s katerimi sem veliko delil, vendar to je nogomet in vsi smo profesionalci. Po koncu smo se objemali, in to je tisto, kar šteje,'' je povedal 22-letnik, ki ni imel priložnosti, da bi govoril s Titom Vilanovo. ''Rad bi mu zaželel čimhitrejše okrevanje,'' je povedal Alcantara.

''Real Madrid? Moja stvar''

Španski vezist je razkril, da Manchester United ni pokazal zanimanja zanj, kot so poročali otoški mediji. ''Nihče ni pristopil k meni. To se je govorilo v medijih, vendar ni res,'' je povedal Alcantara. Na vprašanje, ali se je zanj zanimal Real Madrid, je Španec odvrnil: ''To je moja stvar. Real je odličen klub, vendar imam raje Bayern.''

Alcantara se s selitvijo v klub, ki je lani osvojil zgodovinski trojček, ni spremenil. ''Še vedno sem isti. Potreboval sem spremembo in to je bila moja osebna odločitev. Vsi potrebujemo minutažo in si želimo ujeti pravo formo pred začetkom sezone,'' je zaključil Španec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.