Barca ponižala Real v Madridu

Foto: Žurnal24 El Clasico Foto: EPA El Clasico Foto: Žurnal24 El Clasico Foto: Žurnal24 El Clasico Foto: Žurnal24 El Clasico Foto: Žurnal24 El Clasico Foto: Žurnal24 El Clasico Foto: Žurnal24 El Clasico
Nogometaši Barcelone so v velikem derbiju španskega nogometa povsem nadigrali madridski Real. Bilo je 0:4.
Oglej si celoten članek

Že dolgo madridski Real ni bil tako nadigran na stadionu Santiago Bernabeu, Barcelona pa je z zmago svojemu večnemeu tekmecu na lestvici pobegnila na šest točk.

Katalonci so na tekmi povedli že v 11. minuti. Sergi Roberto se je na sredini igrišča otresel Luke Modrića in nato z lepo podajo našel Luisa Suareza, ta pa je izjemno z zunanjim delom stopala zadel nasprotni kot vratarja Keylorja Navasa. Barcelona je tudi v nadaljevanju prvega polčasa imela precej lepše priložnosti, njeno prednost pa je v 39. minuti povečal znova odlični Neymar. Andres Iniesta se je neoviran sprehodil skozi sredino, poslal žogo skozi domačo obrambo, kjer jo je na levi strani kazenskega prostora sprejel Brazilec in jo z nekaj sreče, Navasu je okroglo usnje ušlo med roko in telesom, poslal v mrežo. Ob koncu prvega polčasa so gostje zamudili še eno veliko priložnost po novem sijajnem prodoru Neymarja, ki je v petercu našel Suareza, Urugvajcu pa je drugi gol na golovi črti preprečil Marcelo. Okroglo usnje je nato prišlo do Ivana Rakitića, a je njegov strel blokiral Raphaël Varane. Domači navijači so na glavni odmor svoje zvezdnike pospremili s koncertom žvižgov.

Gostitelji so precej podjetneje začeli drugih 45 minut, vendar jih je presekal še tretji zadetek Barcelone. Iniesta je podal do Neymarja, ta je v teku s peto odložil žogo nazaj, Iniesta pa jo je z močnim strelom zabil pod strop domačega gola. Pri izidu 0:3 je nato na zelenico stopil še Lionel Messi.

Na obeh straneh se je zvrstilo še nekaj priložnosti, Suarez, ki bi se znova lahko vpisal med strelce že tudi prej, pa je v 75. minuti poskrbel za poker golov gostov. Messi je začel akcijo, Jordi Alba pa je z enim dotikom lansiral Urugvajca, ki je dobil dvoboj ena na ena z madridskim čuvajem mreže. Tudi Real bi lahko dosegel častni zadetek, a je to domačim z nekaj izjemnimi obrambami preprečil tokrat nepremagljiv Claudio Bravo.

Po poročanju španskih medijev si je tekmo ogledalo več kot 600 milijonov gledalcev po vsem svetu v 170 državah, dvoboj pa so začeli z minuto molka in s klavirsko izvedbo francoske himne v spomin na nedavno tragedijo v Parizu.

La Liga, 12.kolo:

Real Madrid : Barcelona  0:4 (0:2)
Suarez 11., 74., Neymar 39., Iniesta 53.

Real Sociedad : Sevilla  2:0 (0:0)
Agirretxe 73., Prieto 77.

Espanyol : Malaga  2:0 (2:0)
Pérez 6., 20.

Valencia : Las Palmas  1:1 (1:0)
Alcácer 8.; Viera 57.

Deportivo : Celta Vigo  2:0 (1:0)
Pérez 23., Jonny 93./ag

Nedelja:
Sporting Gijon : Levante
Villarreal : Eibar
Granada : Athletic Bilbao
Betis : Atletico Madrid

Ponedeljek:
Getafe : Rayo Vallecano

Lestvica:
1. Barcelona  30
2. Real Madrid  24
3. Atletico Madrid  23 (-1)
4. Celta Vigo 21
5. Villarreal  20 (-1)
6. Valencia 19
...

18. Malaga  9
19. Granada  7 (-1)
20. Levante  7 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.