Barça potrdila: "Tito na operacijo, lahko bo treniral"

Foto: EPA
Foto: EPA
Iz nogometnega kluba Barcelona so sporočili, da bo trener Tito Vilanova res potreboval operacijo tumorja obušesne slinavke, kot so v sredo pravilno poročali katalonski in španski mediji. Pri Barceloni so kljub vsemu dodali, da bo Vilanova med opravljanjem kemoterapij in obsevanj lahko opravljal svoje delo, če bo tako seveda želel.
Oglej si celoten članek

Tito Vilanova bo tako skorajda točno leto dni po prvi operaciji tumorja obušesne slinavke spet potreboval kirurški poseg, po katerem naj bi po uradnem sporočilu Barcelone v bolnišnici okreval največ štiri dni.

• Šok v Barceloni: Tito na novo operacijo

"Vilanova bo potreboval kirurški poseg, ki bo opravljen ta četrtek. Čas okrevanja v bolnišnici bo predvidoma tri ali štiri dni," so sporočili iz kluba. "Francisco 'Tito' Vilanova bo po tem hodil na kemoterapije in obsevanja, ki bodo trajala šest tednov. Med tem časom bo lahko združeval zdravljenje z delom," so še zapisali na svoji uradni spletni strani.

Vilanova je prvo operacijo tumorja obušesne slinavke prestal 22. novembra lani. Klub je v sredo ob objavi novice prosil za spoštovanje njegove zasebnosti.

Napovedi optimistične, Abidal prvič treniral

Po poročanju televizije La Sexta je aktualni trener katalonskega kluba za diagnozo izvedel v torek, ko je v bolnišnici Vall d'Hebron opravil z rutinskim pregledom, med katerim so zdravniki zaznali majhen tumor blizu mesta, kjer so mu pred letom dni odstranili prvega.

Dobra novica je, da cista predstavlja veliko manjšo nevarnost za zdravje kot prejšnja, tako da zdravniki predvidevajo, da bi lahko Vilanova božične in novoletne praznike že preživel doma v krogu družine.

Vilanova je sicer bil prisoten na sredinem treningu za zaprtimi vrati, a so ekipo vodili njegovi sodelavci, potem ko je novico o bolezni osebno sporočil igralcem. Moštvo naj bi na naslednji ligaški tekmi proti Valladolidu v soboto vodil njegov prvi pomočnik Jordi Roura.

Zubizarreta: "Titova moč je zdaj moč vseh"

Vsaj nekaj veselja je v Barcelonin tabor prinesel povratek Érica Abidala. Tudi francoski branilec je prestal bitko s tumorjem, po presaditvi jeter pa je v sredo prvič treniral s soigralci. Nekaj pred osmo uro sta na novinarski konferenci v klubskem centru zahodu mesta spregovorila predsednik kluba Sandro Rosell in športni direktor Andoni Zubizarreta.

"V tej situaciji dajemo našo brezpogojno podporo Titu in njegovi družini. Najpomembneje zdaj je, da si opomore. Zelo je močen in prepričani smo, da bo hitro spet z nami. Zaupanje v strokovni štab je popolno. V imenu Tita in kluba se tudi zahvaljujem za vsa izrečena sporočila podpore," je dejal Rosell.

"Danes sem videl Tita skupaj z Jordijem Rouro in prvo sem ga vprašal, kako se počuti. To je bolj pomembno od vsega. Tito nas je pomiril. Več od tega nismo spraševali. Tita ne bo, tu je Jordi in njegova delovna ekipa. Titova moč je zdaj moč vseh," pa je povedal športni direktor Zubizarreta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.