Barça povsem odvisna od Messija

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kako pomemben za Barcelono je Lionel Messi, je na tiskovni konferenci po remiju z Bilbaom še enkrat poudaril Jordi Roura. Pomočnik Tita Vilanove je pred povratno tekmo Lige prvakov proti Bayernu dejal, da bo največ odvisno prav od Argentinca.
Oglej si celoten članek

Barcelona je v 33. kolu španske BBVA gostovala na legendarnem stadionu San Mamés, kjer je remizirala z Athletic Bilbaom (2:2). Katalonci so v 27. minuti prejeli zadetek Susaete, zato je Vilanova v drugem polčasu na igrišče poslal Lionela Messija. Neprecenljivi Argentinec je najprej dosegel zadetek, nato pa še asistiral ob golu Alexisa Sáncheza. ''Iztržili smo remi na težki tekmi. Naslov bo prišel, ko bo prišel. Noben obračun ni lahek,'' je na tiskovni konferenci povedal pomočnik trenerja Jordi Roura.
Foto: EPA jordi roura Barçi do zmage ni mogel pomagati niti Messi, a sprememba je bila po vstopu prvega strelca lige več kot očitna. ''Počasi okreva in upam, da bo kmalu polno pripravljen. V drugem polčasu smo igrali izjemno. Škoda, da so dosegli gol tako pozno, a vsi vemo, da se na San Mamésu ne predajo do konca. Messi je najboljši in kadar ne igra dobro, to opazimo. Song je igral fantastično. Thiago in Alexis sta prav tako odigrala dobro,'' je dodal španski trener.

Barço v torek čaka težka naloga proti Bayernu, saj bodo na Camp Nouu lovili zaostanek štirih golov iz prve tekme na Allianz Areni (0:4). ''Boljši kot bo Messi, več možnosti bomo imeli,'' je zaključil Roura.

V svetovnih medijih se že nekaj časa pojavlja skovanka ''messidependence'' (iz angleške besede dependence, ki pomeni odvisnost), ki namiguje na to, da Barça ob Messijevi odsotnosti še zdaleč ni tako nevarna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.