Barça pritiska: Neymar prihaja že to poletje?

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Ob vedno bolj verjetnem odhodu Davida Ville želijo odgovorni pri Barceloni zagotoviti, da bo klub že pred začetkom naslednje sezone okrepil brazilski superzvezdnik Neymar. Villo po novem že januarja želi trener Chelseaja Rafael Benitez.
Oglej si celoten članek

Ni skrivnost, da je Barcelona za Neymarja njegovemu matičnemu klubu Santosu že plačala deset milijonov evrov avansa, toda prihod Brazilca na Camp Nou je bil napovedan za sezono 2014/15. Napovedan odhod Davida Ville je spremenil razmišljanje v katalonski prestolnici.

Kljub temu, da se je nekdanji brazilski nogometaš Ronaldo, eden izmed zastopnikov Neymarja, na vse pretege trudil, da bi njegov rojak izbral Real Madrid, se je Neymar po pisanju španskega novinarja Guillema Balagueja odločil - hoče v Barcelono.

Manchester City in Chelsea, ki podrobno spremljata dogajanje okrog enega najbolj vročih nogometašev tega tisočletja, sta dobila podoben odgovor kot Real. Vse je namreč dogovorjeno, da Neymar leta 2014 okrepi Blaugrano, ki pa si zdaj želi, da bi se to zgodilo leto prej.

15 milijonov razlogov, da se mu ne mudi

Prvoten načrt je bil, da bi Neymar v Barcelono prišel takoj po svetovnem prvenstvu leta 2014, ki ga bo gostila njegova domovina Brazilija, toda nezadovoljstvo Ville (pogodbo ima do konca sezone 2012/13) in njegov morebitni odhod so Katalonce prisilili v akcijo.

Neymar naj bi bil sicer bolj naklonjen prvotnemu načrtu, po katerem bi Santos, kjer zasluži kar 15 milijonov evrov na leto, zapustil šele po domačem mundialu. Kljub temu, da je po mnenju nekaterih že davno prerasel brazilsko ligo, še vedno trmasto prestavlja odhod v Evropo.

Barcelona je s Santosem in igralcem dosegla trden dogovor o prihodu leta 2014, toda o času prihoda se da pogajati, predvsem zaradi dela pogodbe, ki poleg 40 milijonov za prestop predvideva tudi financiranje mladinskega pogona kluba.

Naslednja postaja Ville: Premier League

Za mladinsko akademijo ekipe iz okolice São Paula naj bi Barça namenila kar 20 milijonov evrov. Na koncu, tako trdi Balague, novinar televizije Sky Sports in dnevnika AS, bo svoj prihod "tempiral" igralec sam.

Villo medtem po poročanju angleških medijev poleg Liverpoola in Arsenala zdaj lovi tudi Chelsea, ki ga je pred kratkim prevzel španski trener Rafael Benítez. Benítez si Villo že januarja želi pripeljati na posojo, s čimer bi pri Chelseaju združil dolgoletni reprezentančni napad Villa-Fernando Torres.

Po poročanju Daily Mirrorja je Chelsea po polletni posoji pripravljen Barceloni plačati 15 milijonov evrov za najboljšega strelca zadnjega svetovnega prvenstva, čeprav je športni direktor katalonskega kluba Andoni Zubizarreta po zadnji ligaški tekmi zavrnil možnost njegovega predčasnega odhoda.

"Nimamo nobenega dogovora. Rekel sem že, da je David naša zimska okrepitev. Daje nam gole in intenzivnost, vrača se po težki in dolgi poškodbi. Igralci najvišjega nivoja želijo vedno igrati," je dejal nekdanji vratar Zubizarreta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:32 26. December 2012.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.