Barça rešena v 90. minuti

Foto: EPA Bosta Neymar in Lionel Messi kmalu spet soigralca?
Foto: EPA Bosta Neymar in Lionel Messi kmalu spet soigralca?
V elitni španski ligi so v nedeljo odigrali štiri srečanja 23. kola.
Oglej si celoten članek

Aktualna prvakinja Barcelona je na domačem igrišču z obilo težavami strla odpor Leganésa (2:1) in obdržala stik z vodilnim madridskim Realom. Blaugrana je do zmage prišla v sami končnici obračuna.

Srečanje se je za Katalonce začelo odlično, saj je Leo Messi že v četrti minuti zatresel mrežo, potem ko ga je pred vrati našel Luis Suárez. Leganés bi se po četrt ure lahko vrnil v igro, Marc-André ter Stegen pa je ubranil poskus Nabila el Zharja. V 27. minuti bi Messi lahko podvojil prednost, na mestu pa je bil vratar Iago Herrerín.

Sredi drugega polčasa je za domače lepo priložnost zapravil Rafinha, kazen pa je sledila v 71. minuti, ko je po izgubljeni žogi Sergija Roberta do strela prišel Unai López in matiral Ter Stegna.

Barcelona je ob koncu skušala pritiskati in v predzadnji minuti rednega dela je Neymar padel ob branilcu Martínu Mantovaniju, sodnik pa je pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Messi.

V sodnikovem dodatku je s pritiskom odgovoril Leganés, a je nevaren strel El Zharja zletel malce mimo vrat in domačini so uspeli izvleči tri točke.

Valencia se dviga

Villarreal je z golom Samuela Castilleja v sodnikovem dodatku slavil na gostovanju pri Real Sociedadu (0:1) in ostal blizu mestom, ki ob koncu sezone vodijo v Ligo prvakov.

Valencia je dvig forme potrdila z domačo zmago nad bilbajskim Athleticom (2:0), Osasuna pa je po novem porazu, tokrat je gladko klonila v gosteh proti Celti (3:0), ostala prikovana na dno. 

La Liga, 23. kolo:

Barcelona - Leganés 2:1 (1:0)
Messi 4., 90./11m; López 71.

Real Madrid - Espanyol 2:0 (1:0)
Morata 33., Bale 83.

Sporting Gijón - Atlético Madrid 1:4 (0:0)
Álvarez 49.; Carrasco 46., Gameiro 80., 81., 85.

Sevilla - Eibar 2:0 (1:0)
Sarabia 30., Vitolo 91.

Real Sociedad - Villarreal 0:1 (0:0)
Castillejo 94.

Valencia - Athletic Bilbao 2:0 (2:0)
Nani 13., Zaza 45.

Celta Vigo - Osasuna 3:0 (1:0)
Sisto 23., Jozabed 87., Aspas 89.

Deportivo La Coruna - Alavés 0:1 (0:0)
García 68./11m

Granada - Real Betis 4:1 (3:0)
Carcela-González 18., Ramos 28., 64., Pereira 33.; Petros 75.
RK: Pereira (Granada) 66.; Leiva (Betis) 66.

Ponedeljek:
Málaga - Las Palmas

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.