Barça se je mučila, Real zlahka

Foto: Žurnal24 Barcelona : Athletic 2:1 Foto: Žurnal24 Ricardo Carvalho Karim Benzema gol zadetek proslavljanje slavje proslava veselje Foto: Žurnal24 Ricardo Carvalho gol zadetek proslavljanje slavje proslava veselje Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo David Cerrajeria Foto: Žurnal24 Ricardo Carvalho Karim Benzema Kaka Sami Khedira gol zadetek proslavljanje slavj Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Asier Del Horno Foto: Žurnal24 Marcelo Felipe Caicedo Foto: Žurnal24 Sami Khedira Sergio Ballesteros Karim Benzema Foto: Žurnal24 Ricardo Carvalho gol zadetek proslavljanje slavje proslava veselje Foto: Žurnal24 Karim Benzema Kaka Cristiano Ronaldo gol zadetek proslavljanje slavje proslava v Foto: Žurnal24 Ricardo Carvalho Marcelo Khedira Benzema Kaka gol zadetek proslavljanje slavje p Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo David Cerrajeria Kaka Foto: Žurnal24 Ricardo Carvalho Cristiano Ronaldo gol zadetek proslavljanje slavje proslava ves Foto: Žurnal24 Barcelona : Athletic 2:1
Barcelona je v 24. kolu lige BBVA v nedeljo odgovorila na sobotni izziv Reala, ki je zlahka premagal Levante. Katalonci so potrebovali veliko časa, da so strli odpor žilavih nogometašev Athletica (2:1).
Oglej si celoten članek
Kako je bilo na Santiagu Bernabéu in Camp Nouu? TUKAJ si poglejte galerijo!

Mrežo gostov so varovanci Pepa Guardiole hitro načeli po sicer sumljivi akciji – v trenutku podaje Xavija Hernandeza do Danija Alvesa je slednji bil na meji s prepovedanim položajem – ko je David Villa v četrti minuti tekme po podaji Alvesa s prvim dotikom premagal gostujočega čuvaja mreže Gorko Iraizoza. Čeprav je Barcelona v prvem polčasu prevladovala in posest žoge dobila z 71 : 29 odstotkov, pa bi nogometaši Athletica lahko prišli do izenačenja sredi Camp Noua, ko je v 36. minuti po podaji Igoreja Gabilonda z glavo sprožil Fernando Llorente. Z izjemno parado se je izkazal rezervni vratar Jose Pinto, ki je med vratnicama zamenjal poškodovanega Victorja Valdesa – ta bo po prvih ugibanjih z nogometnih zelenic odsoten poldrugi mesec.

V drugem polčasu pa so napadalni gostje prišli do tistega, kar so želeli: do izenačenja. V 50. minuti je iz 11-metrovke zadel Andoni Iraola, potem ko je Busquets v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Llorenteja. Po šoku so Katalonci rabili kar nekaj časa, da so se pobrali, v 70. minuti pa je prvo lepo priložnost za vodstvo zapravil Villa, ki mu je Iraizoz s konicami prstov ubranil strel. Če ni uspelo Villi, pa je pot do mreže Athletica slabih deset minut kasneje našel Leo Messi, ki je po lepi akciji Kataloncev po podaji Alvesa s kakšnih petih metrov premagal tokrat nemočnega Iraizoza. Razlika med vodilnima tako ostaja pet točk.

 

Real s pol moči do zmage proti Levanteju

Trener Real Madrida José Mourinho je domačo tekmo z Levantejem označil za začetek "stodnevne vojne", ki se naj bi končala s finalom Lige prvakov na Wembleyju. Do tja je še trnova pot, toda Mou si je pred tekmo osmine finala proti Lyonu lahko privoščil odpočiti kopico prvokategornikov, med njimi tudi Mesuta Özila in Xabija Alonsa, njegovi varovanci pa so zlahka odpravili z gosti na Santiagu Bernabéu. Ob odsotnosti Ikerja Casillasa zaradi rdečega kartona v prejšnjem kolu je mrežo Reala nedotaknjeno ohranil mladi vratar Antonio Adán, Mourinho pa je zaokrožil devet let nepremaganosti na domačih ligaških tekmah.

Večkrat kritizirani Karim Benzema je po nekaj lepih preigravanjih Angela Di Marie zabil po vsega šestih minutah igre, rezultat polčasa pa je po prostem strelu Cristiana Ronalda postavil Ricardo Carvalho. Ronaldo je večino tekme iskal nov ligaški zadetek, a ga vidno zafrustriran proti netopirjem tokrat ni uspel doseči. Zanimivo – Mourinho mu spet ni namenil niti minute počitka.

Lestvica:
1. Barça 65 točk

2. Real Madrid 60
3. Valencia 48
4. Villarreal 46
5. Ath. Bilbao 38
...
18. Zaragoza 23
19. Almeria 21
20. Malaga 20

Španska liga, 24. kolo:

Valencia : Sporting Gijon 0:0

Real Madrid : Levante 2:0 (2:0)
Benzema (6), Carvalho (41)

Zaragoza : Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Agüero (65)

Almeria : Deportivo La Coruna 1:1 (0:0)
Piatti (48); Aranzubia (90)

Getafe : Racing Santander 0:1 (0:0)
Pinillos (88/11-m)
RK: Marcano (87/Getafe)

Osasuna : Espanyol 4:0 (1:0)
Nekounam (14, 55/11-m), Lolo (80), Soriano (88)

Villarreal : Malaga 1:1 (1:0)
Ruben (36); Fernandez (82)

Sevilla : Hercules 1:0 (1:0)
Rakitić (21)

Barcelona : Athletic Bilbao 2:1 (1:0)
Villa (4), Messi (78); Iraola (50)

 

Real Sociedad : Mallorca 1:0 (0:0)
Tamudo (56)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.