Barça uničila Rayo tudi brez golov Messija

Foto: Reuters Pedro Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: Reuters Pedro Messi Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: Reuters Pedro Messi Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: Reuters Pedro Messi Fabregas Song Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Pedro Xavi Messi Adriano Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Pique Niguez Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Pique Arbilla Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Pedro Tito Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Bueno Song Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Adriano Viera Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo Foto: EPA Pedro Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Pedro Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Messi Tito Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Martino Rayo Vallecano Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Ancelotti Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Bale Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Khedira Marcelo Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Bale Ronaldo Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Bale Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Ancelotti Modrić Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Coentrao Foto: EPA Ronaldo Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Di Maria Ancelotti Benzema Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo Foto: EPA Ancelotti Real Madrid Getafe Liga BBVA Španija prvenstvo
Na sobotnih tekmah španske lige sta bila aktivna oba vodilna kluba. Aktualna prvakinja Barcelona je s hat-trickom Pedra Rodrígueza opravila z Rayem Vallecanom (4:0), Atlético Madrid pa je v drugem polčasu premagal Valladolid (2:0).
Oglej si celoten članek

Roberto Trashorras je imel v prvem polčasu na nogi izenačenje, po prekršku v kazenskem prostoru je imel Rayo Vallecano na voljo najstrožjo kazen, a je vsak teden boljši Víctor Valdés ubranil poskus izkušenega vezista, od takrat naprej pa je bilo v Madridu moč spremljati le enosmerni promet Barcelone.

Ta je po seriji priložnosti na obeh straneh vseeno zasluženo povedla le nekaj minut pred Valdésovo obrambo (enajstmetrovko je ustavil tudi med tednom proti Ajaxu), ko je prvega od treh golov večera zabil Pedro Rodríguez. Isti nogometaš je uspel zasenčiti tudi Lionela Messija in Neymarja, znova sta začela tekmo in nekajkrat lepo kombinirala, toda nista zmogla zadeti.

Nesebični do Pedra

Messi je v slogu Diega Maradone tudi nanizal nekaj nogometašev po prodoru čez več kot polovico igrišča, a se je do konca večera vseeno bolj izkazal kot asistent. Eno boljših tekem sezone je odigral tudi Xavi Hernández, ki je za drugi gol lepo našel Cesca Fàbregasa, slednji pa je namestil gol Pedru kmalu po začetku drugega polčasa.

Neymar, ki še čaka na prvi ligaški zadetek v Evropi, je nato kmalu stresel okvir gola, raje kot za prvenec pa se je v 72. minuti nesebično odločil za podajo Pedru, ki je z lahkoto zaokrožil svoj prvi ligaški hat-trick v majici Barçe.

Rayo je imel v prvem polčasu celo višjo posest žoge od Barcelone, toda "direktnejši" slog trenerja Gerarda Martina, vrnil se je po pogrebu očeta in na klopi pustil Daniela Alvesa, Andrésa Iniesto in Alexisa Sáncheza, je znova prinesel rezultat. Najslabša obramba lige je sedem minut po hat-tricku Pedra dobila še četrti gol, ko je Xavi prestregel slabo podajo na robu kazenskega prostora in našel vtekajočega Fàbregasa. 

Atlético slabši le pri razliki v golih

Še naprej stoodstotna Barcelona ima zdaj 15 točk, toliko kot Atlético Madrid, ki je na večerni tekmi z dvema goloma v drugem polčasu ugnal Valladolid (2:0). "Atleti" so z novo učinkovito predstavo nadaljevali uspešen začetek sezone, ki jim je prinesla povratek v Ligo prvakov, kjer so med tednom s 3:1 odpravili tudi Zenit.

Oba gola sta pri Valladolidu nosila podpis vezista Kokeja, ki je v prvem polčasu s prostim strelom stresel tudi okvir gola, nato pa v 56. minuti našel glavo Raúla Garcíe za 1:0. Koke je nato s podajo prek zadnje vrste domačih našel še Diega Costo, ki je po hitrem protinapadu dosegel že peti in tokrat tudi odločilni gol sezone.

Ancelotti: "Sem Italijan, 'kontra' mi je všeč"

"Ti nogometaši so prvaki. Moramo poiskati avtomatizme, to pa je le še vprašanje časa," je Carlo Ancelotti govoril na novinarski konferenci Real Madrida pred nedeljsko tekmo z Getafejem, kjer bo skušal beli balet potrditi dvig forme po visoki zmagi v Istanbulu, potem ko Ancelottijeva ekipa na začetku sezone ni prevladovala tako, kot so mnogi morda pričakovali.

"Ne potrebujemo 30 podaj, da bi našli neko rešitev. Potrebno je biti pripravljen, da do nje pridemo že prej, lahko tudi s tremi podajami. Ne morem iti v nasprotju s kakovostjo svojih igralcev, če pa bomo našli rešitev v treh raje kot v 30 podajah, potem bomo to tudi storili. Sem Italijan in protinapadi so možnost, ki mi je všeč," je še povedal strateg iz Reggiola.

"Cristiano, nato vsi drugi"

Dotaknil se je tudi vprašanja izvajalca prostih strelov, kjer Real verjetno še nikoli v zgodovini ni imel takšnega arzenala. Cristiano Ronaldo se zdi logična izbira, a tudi njegov najdražji pribočnik Gareth Bale je na Otoku znal navduševati v standardnih situacijah.

"Menim, da ima Cristiano izjemno kakovost, on je prvi. Bale lahko tudi kdaj strelja namesto njega. Tudi (Ángel) Di María pri prostih strelih s središčnega položaja. Menim, da bo najprej Cristiano, nato vsi drugi," je nadaljeval Ancelotti.

Poškodovani kapetan Iker Casillas ni na voljo za obračun z mestnim tekmecem, je pa Ancelotti izrazil pričakovanje, da bo kmalu nared. Zelo utrujen naj bi bil po tekmi z Galatasarayem tudi Sergio Ramos, ki je vprašljiv za obračun z modrimi.

Španska liga, 5. kolo:

Osasuna : Elche 2:1 (1:0)
Armenteros (16), Riera (48); Albacar (88/11-m) 

Real Sociedad : Málaga 0:0

Almería : Levante 2:2 (1:0)
Verza (45/11-m), Suso (51); El Zhar (55), Diop (60)
RK: Fernández (54/Almería)

Rayo Vallecano : Barcelona 0:4 (0:1)
Pedro (33, 47, 72), Fàbregas (80)
Trashorras (Rayo) je v 36. minuti zapravil enajstmetrovko.

Valladolid : Atlético Madrid 0:2 (0:0)
García (56), Costa (72) 

Nedelja ob 12.00:
Real Betis - Granada

Ob 17.00:
Celta Vigo - Villarreal

Ob 19.00:
Real Madrid - Getafe

Ob 21.00:
Valencia - Sevilla

Ponedeljek ob 22.00:
Espanyol - Athletic Bilbao

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.