Barcelona bi lahko igrala v francoski ligi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ob morebitni odcepitvi Katalonije bi se Barcelona lahko preselila v francosko ligo.
Oglej si celoten članek

Ob odcepitvi Katalonije od Španije bi bili ljubitelji nogometa prikrajšani za veliki derbi med madridskim Realom in Barcelono. Španska zveza namreč zatrjuje, da v tem primeru Katalonci ne bodo smeli nastopati v La Ligi.

Katalonsko prvenstvo v tem primeru pravega izziva za Barcelono ne bi pomenilo, rešilno bilko pa blaugrani ponuja kar francoski premier Manuel Valls. Velik privrženec katalonskega kluba je namreč pripravljen odpreti vrata francoske lige. "Če upoštevamo vse reči, tudi Monaco igra v francoskem prvenstvu, torej ...," je dejal Valls.

V intervjuju za 'Journal du Dimanche' je zdajšnji francoski premier, ki je pred tem deloval tudi kot notranji minister, spregovoril tudi o svoji čustveni navezanosti na Barcelono. "Ko sem bil še najstnik, avgusta 1975, nekaj tednov pred smrtjo Francisca Franca, se spominjam izjemnega vzdušja na stadionu. Zgodovina Barcelone ni pomembna le zaradi nogometa. Sem velik prvrženec nogometa, sem velik navijač Barcelone. ta klub je v moji krvi. V Francijo to vedo, ljudje me o tem sprašujejo na ulicah," je še dejal 53-letni politik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.