Barça poslala ponudbo za Neymarja, Parižani 'umrli' od smeha

Foto: Epa
Foto: Epa
Barcelona se je poskušala v začetku leta dogovoriti za prestop Neymarja.
Oglej si celoten članek

Še preden je postalo jasno, da bo Lionel Messi zapustil Barcelono, se je poskušal predsednik kluba Joan Laporta dogovoriti za vrnitev najdražjega nogometaša vseh časov Neymarja.

"Želeli smo podpisati z njim. Iz pogovorov z njim se nam je zdel ideja o ponovni združitvi Messija in Neymarja zelo privlačna. Tudi Neymar je bil naklonjen vrnitvi," je za katalonske medije dejal Laporta.

Foto: Epa Brazilec je v Barceloni preživel štiri leta, v tem času pa je klubu pomagal osvojiti dve la ligi, tri španske pokale in ligo prvakov. Od leta 2014, ko se je moštvu pridružil Luis Suárez, je bil del udarnega napadalnega trojca MSN skupaj z Messijem in Urugvajcem.

Neymarja se je od selitve v Parizu večkrat povezovalo z vrnitvijo v Barcelono, kjer bi spet združil moči z dobrim prijateljem, vendar poskusi Kataloncev za uresničitev tega scenarija niso obrodili sadov. Razlog za to je naravnost smešna ponudba, ki jo je Laporta v začetku leta naslovil na PSG. Predsednik Barçe je na Neymarja ponudil 80 milijonov evrov odškodnine, čemur so se pariški veljaki, ki so pred štirimi leti za Brazilca odšteli rekordnih 222 milijonov, le iskreno nasmejali.

"Pravila finančnega fair-playa smo si interpretirali malce drugače," je pojasnil Laporta. "Glede na interpretacijo Tebasa (Javierja, predsednika La Lige, op. a.), je bila naša ponudba za Neymarja brezpredmetna," je dodal predsednik, čigar besede jasno nakazujejo, da si Brazilca ne bi mogli privoščiti niti pod ceno.

Messi in Neymar si danes spet delita slačilnico, toda ne v Barceloni, ampak dobrih 800 kilometrov severno v Parizu. Argentinec, šeskratni dobitnik zlate žoge, je s PSG-jem podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Parižani so med poletnim prestopnim rokom za razmeroma nizko ceno ustvarili pravcato "sanjsko moštvo", medtem ko je bila Barcelona zaradi finančnega kolapsa prisiljena v razprodajo ekipe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.