Barcelona postavila rekord v višini plač

Foto: Epa Atletico Barcelona Lemar Messi
Na vrhu španska kluba, nato košarkarske franšize iz NBA.
Oglej si celoten članek

Katalonski nogometni velikan Barcelona je postavil nov rekord v višini povprečnega zneska plače, ki jo izplačuje posameznemu igralcu. Španski prvak je postal prvi klub, ki bo igralca povprečno plačal več kot deset milijonov evrov na leto, povprečno bo nogometaš Barcelone letno zaslužil 11,8 milijona evrov. Za prvega zvezdnika ekipe Lionela Messija je sicer ta vsota smešno majhna.

Glavni razlogi za 33 odstotkov višje porabe za plače, so izboljšane pogodbe Messiju, Gerardu Piqueju, Sergiu Robertu, Sergiu Busquetsu in Samuelu Umtitiju ter prihod okrepitev Philippa Coutinha, Arthura, Malcoma in Artura Vidala, poroča sportingintelligence.com.

Na drugem mestu v porabi denarja za povprečno plačo je Barcelonin največji tekmec Real Madrid, ki za igralca povprečno zapravi 9,1 milijona evrov, na tretjem pa košarkarski klub lige NBA Oklahoma City, sledi mu še pet košarkarskih klubov NBA, na osmem mestu je Miami Heat Gorana Dragića.

V nogometu je na tretjem mestu Juventus, na četrtem Manchester United, na petem Bayern, na šestem Atletico Madrid Jana Oblaka, na sedmem pa PSG. Izmed klubov, ki niso nogometni ali košarkarski, je največja povprečna plača igralca pri San Franciscu Giants, ameriški baseball ekipi.

NBA liga je najbolj plačana liga na svetu, njeni klubiigralcu povprečno plačujejo 6,6 milijona evrov, izmed nogometnih lig je na prvem mestu angleška, na drugem španska, na tretjem italijanska, na četrtem nemška in na petem francoska. Slovenska je na 45. mestu in zaostaja za hrvaško in srbsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.