Barcelona zavzela Santiago Bernabeu

Foto: Reuters el clasico real barcelona xavi Foto: EPA el clasico real barcelona mourinho guardiola Foto: EPA el clasico real barcelona Foto: EPA el clasico real barcelona sanchez Foto: Reuters alexis sanchez Foto: EPA el clasico real barcelona messi Foto: EPA el clasico real barcelona löw Foto: EPA el clasico real barcelona nadal löw Foto: EPA el clasico real barcelona ronaldo Foto: EPA el clasico real barcelona Foto: Reuters el clasico real barcelona benzema Foto: Reuters el clasico real barcelona benzema pepe
El Clasico med Realom in Barcelono v Madridu je v 16. kolu španske lige upravičil vso svojo dramatičnost. Na koncu je s 3:1 slavila Barcelona, čeprav je Real povedel že v 21. sekundi.
Oglej si celoten članek

Zadetek Cesca Fabregasa z glavo po podaji Danija Alvesa je okronal zmago Barcelone s 3:1 na El Clasicu, slovitem dvoboju z Realom, ki se je tokrat igral v Madridu. Za domače se je tekma začela sanjsko, saj so povedli – verjeli ali ne – v 21. sekundi. Po napaki Victorja Valdesa je Real v vodstvo popeljal Karim Benzema. Za izenačenje je v veliki meri zaslužen Lionel Messi, ki je imenitno pripravil strel Alexisu Sanchezu v 30. minuti. Drugi gol se je rodil po strelu Xavija – ta je igral svojo 600. tekmo za Barcelono –, ki mu je Marcelo spremenil smer in žoga se je skotalila v vrata Ikerja Casillasa.

To je bila za Pepa Guardiolo osma zmaga na 12 večnih derbijih, kolikor jih je doživel na klopi Barcelone. Njegovo moštvo in Real imata oba po 37 točk, a ima beli balet še tekmo v dobrem. Omenjeni poraz je končal Realov 10 tekem trajajoči niz ligaških zmag.

Španska liga, 16. kolo:

Real Madrid : Barcelona 1:3 (1:1)
Benzema (1); Sanchez (30), Marcelo (53, a. g.), Fabregas (66)

Levante : Sevilla 1:0 (0:0)
V. R. Nano (56)

Betis : Valencia 2:1 (0:0)
Martin (90, 91); Dorado (66/a.g.)

Rayo Vallecano : Sporting Gijon 1:3 (0:2)
Michu (90); Barral (10), Novo (37, 67)

Getafe : Granada 1:0 (0:0)
Casquero (78)

Villarreal : Real Sociedad 1:1 (0:0)
Ruben (72); Aranburu (52)
RK: Elustondo (62/Real Sociedad)

Athletic Bilbao : Racing Santander 1:1 (0:0)
Aurtenetxe (80); Gonzalez (90)

Espanyol : Atletico Madrid 4:2 (3:1)
Verdu (5, 7), Romaric (19), Garcia (54);
Falcao (32), Turan (83)


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.