Barci ni uspelo, odločala bo peta tekma

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Lokomotiva Kubana so na četrti četrtfinalni tekmi v gosteh po podaljšku z 92:80 (76:76) premagali Barcelono. Odločilna peta tekma za uvrstitev na zaključni turnir bo v torek v Krasnodarju.
Oglej si celoten članek

Ruska ekipa je bila na četrti četrtfinalni tekmi večji del srečanja v vodstvu, po točkah s prostega meta Malcoma Delaneyja 14,5 sekunde pred koncem je vodila s 76:74, toda v zadnjem napadu je izkušeni Juan Carlos Navarro izsilil podaljšek.

Bolje so ga začeli gostje iz Kazana, ki so povedli s 83:78, odlični Anthony Randolph pa je dokončno zapečatil usodo Barcelone, saj se je prednost Lokomotiva minuto pred koncem podaljška povečala na enajst točk (89:78). Randolph je bil z 28 točkami, od tega deset v podaljšku, tudi najboljši strelec tekme, za Barcelono jih je Navarro dosegel 19.

Na zaključni turnir najboljše četverice v letošnji evroligi, ki bo od 13. do 15. maja potekal v Berlinu, so se že prej uvrstili košarkarji Laboral Kutxe, za katere igra slovenski reprezentant Jaka Blažič. Baski so s 3:0 v zmagah premagali atenski Panathinaikos. Fenerbahce je prav tako s 3:0 v zmagah ugnal branilca naslova madridski Real, moskovski CSKA pai je v četrtfinalu brez izgubljene tekme ugnal Crveno zvezdo.

V prvem polfinalu se bosta na zaključnem turnirju v Berlinu pomerili ekipi Laboral Kutxe in Fenerbahceja, v drugem pa CSKA Moskva še čaka nasprotnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.