Barçin sprehod v polfinale, izpad Lazia

Foto: Reuters (Barcelona - Levante) Foto: EPA (Barcelona- Levante) Alexis Sánchez Foto: EPA (Barcelona- Levante) Adriano Foto: EPA (Barcelona- Levante) Andrés Iniesta Foto: EPA (Napoli - Lazio) Gonzalo Higuaín Foto: EPA (Napoli - Lazio) Coppa Italia Inler Onazi Foto: EPA (Napoli - Lazio) Coppa Italia Foto: EPA (Napoli - Lazio) Coppa Italia Reina Keita Foto: EPA (Napoli - Lazio) Coppa Italia Foto: EPA (Napoli - Lazio) Coppa Italia Raul Albiol Onazi Foto: EPA (Athletic Bilabo - Atlético Madrid) Koke Herrera Foto: EPA (Athletic Bilabo - Atlético Madrid) Foto: EPA (Athletic Bilbao - Atlético Madrid) Diego Costa Foto: EPA (Athletic Bilbao - Atlético Madrid) Foto: EPA Jesé Rodríguez Ronaldo Di Maria Arbeloa Xabi Alonso Regio Ramos Real Madrid Espa Foto: Reuters Jesé Rodríguez Capdevilla Real Madrid Espanyol Foto: Reuters Jesé Rodríguez Capdevilla Casilla Real Madrid Espanyol Foto: EPA Jese Rodriguez Capdevila Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Sergio Ramos Sergio Garcia Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Cristiano Ronaldo Kiko Casilla Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Cristiano Ronaldo Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Sidnei Fabio Coentrao Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Sidnei Isco Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Cristiano Ronaldo Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Carlo Ancelotti Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey
Real Madrid je tudi povratni dvoboj z Espanyolom dobil z minimalnim rezultatom (1:0) in se uvrstil v polfinale španskega pokala, kjer se mu je pridružil Atlético Madrid. Barcelona je brez težav odpravila Levante (5:1), Napoli pa je izločil branilca naslova Lazio (1:0).
Oglej si celoten članek

Povratno srečanje pokalnega četrtfinala, (prvega je z edinim golom na tekmi odločil Karim Benzema), je strateg madridskega Reala Carlo Ancelotti začel z rahlo spremenjeno obrambno vrsto. Ob standardnem Sergiu Ramosu je vlogo drugega centralnega branilca podelil Nachu, na bokih sta začela Fábio Coentrão in Álvaro Arbeloa. Na klopi je tokrat ostal Benzema, od prve minute je zaigral Jesé. Pri "belemu baletu" zaradi poškodbe v konkurenci spet ni bil Valižan Gareth Bale, v prvi enajsterici se je tako našlo mesto za Isca.

Gostujoči strateg Javier Aguirre ni veliko eksperimentiral s postavo. Glavni napadalni adut gostov iz Barcelone je bil Sergio García. Mehiški trener tokrat v enajsterico ni postavil mladega Kolumbijca Jhona Córdobo, ki je navduševal na zadnjih tekmah, pretekli konec tedna pa je zabil tudi zelo lep gol na Mestalli. 

Jesé za mirno nadaljevanje

Stadion Santiago Bernabéu je tokrat videl tudi družinski dvoboj od prve minute, nasproti sta si namreč stala domači branilec Nacho in njegov brat Álex Fernández. Tudi tokrat se je Ancelotti odločil za postavitev 4-3-3. Malce bolj nazaj je bil pomaknjen Ángel di María, medtem ko se je Cristianu Ronaldu in Jeséju v napadu pridružil Isco, ki je igral vlogo nekakšne "lažne devetice".

Real je v začetnih minutah napadel goste, toda strela Isca in Cristiana nista našla cilja. Zato pa je bil bolj natančen Jesé v sedmi minuti, ko ga je z izjemno diagonalno visoko podajo našel Xabi Alonso, mladi domačin je bil prehiter za ne preveč eksplozivnega Joana Capdevilo in v dvoboju iz oči v oči zanesljivo matiral Kika Casillo s strelom v njegov krajši kot.

Espanyol do polčasa ostal v igri

Deset minut kasneje bi svoj "račun" lahko odprl tudi Cristiano. Po daljši akciji Madridčanov je s silovito "koso" položil gostujočega branilca in poskusil z lobom, ki pa ga je visoki Casilla (naslednje poletje naj bi se v primeru slovesa koga od madridskih vratarjev lahko znašel tudi pri Realu) zlahka ujel. Portugalec ni izkoristil tudi druge velike priložnosti, spet je šel Casilla dobro iz vrat in preprečil podvojitev vodstva. Zadnja večja priložnost za 2:0 se je Kastiljcem ponudila nekaj minut kasneje, ko je udarec Di Maríe neugodno spremenil smer po odboju od branilca, Casilla pa je s še eno izjemno parado Espanyol zadržal v igri.

Foto: Reuters Cristiano Ronaldo Kiko Casilla Real Madrid Espanyol španski pokal Copa del Rey Proti koncu polčasa so do sape prišli tudi gostje, ki pa niso preveč ogrozili Ikerja Casillasa. Ob seriji kotov in prostih strelov so njihovi streli končali ali v bloku Madrida, ali pa izven okvirja vrat. Še najbližje zadetku je bil Pizzi, a je, povsem osamljen na drugi vratnici, volej poslal na tribuno. Real je tako v ostal v zanesljivem skupnem vodstvu, v drugem delu je Aguirrejeva četa potrebovala vsaj dva gola za napredovanje.

Kiko ohranjal upanje, CR7 v nejeveri

Na začetku drugega polčasa so "Los Merengues" zapravili še eno možnost, da pokončajo tekmeca. Po levi je prodrl letos redko videni Coentrão, ostro podal pred vrata kjer je Isco enkratno pripravil strel Cristianu, še en poskus Portugalca "iz prve" je z refleksno obrambo v kot odbil nekdanji član "kraljevega" kluba Kiko Casilla. Najboljši igralec leta 2013 je v nejeveri z nasmehom na obrazu (v znak priznanja) kratko gestikuliral proti gostujočemu vratarju, ki mu je z enkratnim posredovanjem ubranil že tretjo veliko priložnost. Sam pri sebi je le zmajeval z glavo, saj je v zadnjih tekmah zapravil že nekaj "smrtnih". 

Čeprav je Aguirre na začetku nadaljevanja aktiviral Córdobo, pa je Espanyolu v zaključku še naprej manjkala pika na i. Tudi domači so zaigrali bolj previdno, tudi ob prevladujoči posesti je za žogo ostajalo več nogometašev v belem, kot je bil to slučaj v prvem polčasu. V 74. minuti je nesrečen udarec v glavo prejel Coentrão, zamenjal ga je Pepe. Tri minute kasneje je bil strogo izključen Víctor Sánchez, gostujoči vezist je prejel drugi rumeni karton zaradi igranja z roko.

Iker še enkrat ohranil nedotaknjeno mrežo

V 87. minuti je Espanyol prišel do zadnje priložnosti, da bi še konkuriral za polfinale. Po predložku Garcíe s prostega strela se je na drugi vratnici osamljen znašel Raúl Rodríguez, toda z notranjim delom stopala je zadel le zunanji del mreže. Real je v drugem polčasu imel nekaj polpriložnosti, a končnega udarca ni uspel zadati. Kljub temu so Madridčani brez večjega "živciranja" prišli do napredovanja.

Real se bo za vstop v finale meril z zmagovalcem dvoboja Athletic Bilbao - Atlético Madrid. Polovico drugega polfinalnega para bo skoraj zagotovo tvorila Barcelona, ki ima s prve tekme proti Levanteju ogromno prednost, njenega nasprotnika bo dal obračun med sedaj nižjeligašem Racingom iz Santanderja in Sociedadom (če tokratni domačini ne bodo uresničili grožnje s stavko).  

Barcelona na Camp Nouu povozila Levante

Trener Barcelone Gerardo Martino je za povratno tekmo proti Levanteju na klopi pustil številne zvezdnike vodilne ekipe španskega prvenstva, a se kljub temu prepričljivo uvrstil v polfinale španskega pokala (Copa del Rey).  Med rezervami so sedeli Lionel Messi, Victor Valdés in Gerard Piqué, priložnost pa je po dvotedenski odstotnosti spet dobil Andrés Iniesta. Španskega reprezentanta je po prvem polčasu zamenjal Pedro, namesto Sáncheza, ki je dosegel dva zadetka, pa je zaigral Javier Mascherano.

Tekma se je začela s presenetljivim golom gostujoče ekipe, ko je po podaji iz kota z glavo močno streljal Loukas Vyntra in zadel v spodnji desni kot. Poskus Segija Roberta je deset minut kasneje čez prečko potisnil Javi Jimenez. V 28. minuti pa je bil bolj uspešen Adriano, potem ko mu je žogo po kombinaciji Montoye in Inieste pripravil Cesc Fábregas, Brazilec pa je z izjemnim strelom poskrbel za izenačenje. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi na odmor podali z neodločenim izidom, je 44. minuti z glavo zadel še Carles Puyol, potem ko so imeli domači na voljo udarec iz kota.

V drugem polčasu je Barcelona uprizorila enosmerni promet. Alexis Sánchez je zadel v 50. in 52. minuti, zadnji udarec pa je Levanteju prizadejal Cesc Fábregas, ki je v 69. minuti zadel po preigravanju in podaji Sáncheza. Barcelona bo svojega nasprotnika v polfinalu dobila po tekmi med Real Sociedadom in Racing Santanderjem.

Napoli priigral zmenek z Romo

Lazio ne bo ubranil lanskoletne lovorike v italijanskem pokalu, saj je v četrtfinalu izgubil proti Napoliju (0:1). Gledalci so morali na zadetek čakati vse od 82. minute, ko je končni rezultat postavil Gonzalo Higuaín.

Prva priložnost na tekmi se je ponudila v 13. minuti, ko je Brayan Perea močno sprožil proti Pepeju Reini, ki pa je žogo odbil stran. Šest minut kasneje je španskega vratarja poskušal z lobom premagati Keita, vendar je sodnik pokazal, da je bil komaj 18-letni napadalec v prepovedanem položaju. V zaključku polčasa je dobro posredoval Diego Novaretti, ki je Gonzalu Higuaínu preprečil, da bi zadel iz neposredne bližine. Silovit strel Jorginha je še stresel vratnico Lazia in sklenil prvo polovico srečanja.

Ta nogometaš je bil najbolj nevaren tudi v nadaljevanju tekme, ko sta skupaj s Higuaínom kreirala vse bolj nevarne prodore proti vratom gostujoče ekipe. Odločilni trenutek je prišel v 82. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Jorginho, žoga pa se je nekoliko srečno odbila od Higuaína za končnih 1:0. Napoli se bo v polfinalu pomeril z AS Romo.

Italijanski pokal (Coppa Italia), četrtfinale:

NAPOLI : Lazio 1:0 (0:0)
Higuaín (82)

Že odigrano:
ROMA : Juventus 1:0 (0:0)
Gervinho (79)

AC Milan : UDINESE 1:2 (1:1)
Balotelli (7); Muriel (41), López (78)
Birsa (Milan) je odigral celo tekmo.

FIORENTINA : Siena 2:1 (1:0)
Iličić (20), Compper (75); Giacomazzi (60)
Iličić (Fiorentina) je igral do 78. mniute.

Španski kraljevi pokal (Copa del Rey), četrtfinale (povratne tekme):

REAL MADRID : Espanyol 1:0 (1:0)  /1:0/
Jesé (7)
RK: Víctor Sánchez (77/Espanyol)

Madrid: Casillas; Arbeloa, Nacho, Ramos, Fábio Coentrão (od 74. Pepe); Alonso, llarramendi; Di María (od 86. Casemiro), Isco (od 82. Morata), Cristiano; Jesé.
Na klopi: Diego López; Benzema, Marcelo, Carvajal.

Espanyol: Kiko Casilla; Raúl Rodríguez, Sidnei, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Abraham; Torje (od 46. Córdoba), Álex (od 80. David López), Pizzi (od 66. Stuani); Sergio García.
Na klopi: Germán Parreño; Javi López, Víctor Álvarez, Colotto.

Athletic Bilbao : ATLÉTICO MADRID 1:2 (1:0) /0:1/
Aduriz (42); Garcia (55), Costa (86)

BARCELONA : Levante 5:1 (2:1)  /4:1/
Adriano (28), Puyol (44), Sánchez (50, 52), Fábregas (69); Vyntra (9)

Četrtek ob 21.00:

Racing Santander - Real Sociedad  /1:3/

* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih
/X:Y/ – izid prve tekme
AB – ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.