Baričeva iz Celja v Moskvo

Foto: Žurnal24 Baričeva velja za najbolj perspektivno mlado žensko košarkarico v Sloveniji. (Fo
Najbolj nadarjena slovenska košarkarica, 18-letna Nika Barič, bo kariero nadaljevala pri štirikratnem evropskem prvaku Spartaku iz Moskve. Pogodbo je podpisala za štiri leta.
Oglej si celoten članek

Odhod Nike Barič iz Celja v Moskvo je največji prestop v zgodovini slovenske ženske košarke. Trboveljčanka v Evropi velja za eno najbolj nadarjenih igralk, kar je vrsto let dokazovala v dresu Celja in slovenske mladinske reprezentance, ne nazadnje pa ji je tudi FIBA letos podelila priznanje za najboljšo evropsko igralko do 20 let.

"Po dogovoru in podpisu pogodbe z moskovskim Spartakom sem izjemno vesela, da mi je skupaj z ljudmi, ki jim zaupam, uspelo izbrati primerno ekipo za nadaljevanje kariere. Gre za klub, ki sodi med najboljše v Evropi, hkrati pa je znan tudi po dobrem delu z mladimi. Vem, da me čaka veliko dela in dokazovanja, a želim postati ena najboljših evropskih igralk tudi v članski konkurenci in prva Slovenka, ki bo zaigrala v ženski različici ameriške lige NBA," je dejala Baričeva.

Nika Barič je v celjskem klubu odigrala štiri sezone in osvojila dva naslova državnega prvaka, tri naslove pokalnega prvaka, štiri mladinska državna prvenstva ter en naslov državnega prvaka v kadetski konkurenci. Trikrat je s Celjem nastopila tudi na zaključnem turnirju regionalnega tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.