Barišić: "Učinkovitost bo že še prišla"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nogometaše Maribora in Olimpije v soboto ob 16.45 čaka drugi derbi sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije.
Oglej si celoten članek

Čeprav so prvega v Ljubljani gladko dobili Štajerci s 3:0, pa oboji za obračun v Ljudskem vrtu napovedujejo boj za zmago. Ljubljančani bi se z njo Mariboru približali na dve točki, v nasprotnem primeru bi se vijolice oddaljile za osem točk.

Prvi ljubljansko-mariborski dvoboj je več veselja prinesel Štajercem, ki so zadeli prek Jana Mlakarja, Amirja Derviševića in Dina Hotića, ki bodo tudi tokrat ena glavnih orožij Maribora. Toda kot pravi strateg Olimpije Zoran Barišić, ga preteklost ne zanima.

Foto: Profimedia zoran barišić

Kot poudarja, spoštuje Maribor, ga pozna, toda: "Gledamo nase in na to, kar znamo. Tudi mi imamo veliko kakovosti v ekipi, veliko nevarnih igralcev. Moja miselnost je ta, da moramo pač gledati nase, na svojo igro. Spoštujemo pa vsakogar."

Dodaja, da je glede na videno derbi za Olimpijo na sporedu ob pravem času. "Mislim, da smo napredovali v zadnjih tekmah, tudi na treningih se vsak dan vidi, da gre vse skupaj v pozitivno smer, tako da je derbi res mogoče v pravem času. A pred tekmo tega ne morem vedeti," meni Barišić, ki si v Ljudskem vrtu od svoje ekipe želi napadalen, dominanten nogomet in da da vse, kar lahko.

Pravi tudi, da neučinkovitost niti ni posebno velika težava. "Mogoče nismo tako učinkoviti, ampak bolj pomembno je, da pridemo do priložnosti, da imamo kreativnost, dinamiko, da kljub zgrešenim priložnostim ustvarjamo priložnost za priložnostjo. Učinkovitost bo že še prišla. Ko imaš samozavest, pridejo tudi zadetki. Moraš pa za to delati. Veliko vlagamo v to, da dosežemo gol in od tega ne bomo odstopali."

Kot meni Barišić, ki je na treningih spet lahko računal na Branka Ilića in Matica Črnica, je Maribor v določeni prednosti zaradi stanja na lestvici. Poudarja pa, da niti poraz ne bi pomenil konca. Njegovo ekipo bo v razprodanem Ljudskem vrtu sicer spodbujalo 700 navijačev.

Olimpija pod Barišićem še ni izgubila, zmaji pa zadnji poraz v ligi beležijo prav v spopadu z Mariborom. Na Barišićevi strani je tudi statistika medsebojnih dvobojev z zdajšnjim trenerjem Maribora Darkom Milaničem. Stratega sta se v preteklosti merila že v avstrijski ligi.

Foto: Profimedia Darko Milanič

Dunajski Rapid in graški Sturm sta v času Milaničevega dela v Avstriji odigrala pet dvobojev, Primorec je slavil le enkrat, dve tekmi sta se končali brez zmagovalca. A to Milaniča ne moti. "Saj sva še mlada, časa imava še dovolj, da se to spremeni," pravi Milanič, ki se sicer ne ozira na preteklost in spomin na zadnji poraz v Ljudskem vrtu v prejšnji sezoni.

"Mi smo gladko dobili prvi derbi. Zavedamo pa se, da bo treba storiti veliko, da moramo biti dobri v vseh delih igre, zato se niti slučajno ne oziramo na tisto, kar je bilo lani. To je zdaj nova zgodba, novo prvenstvo, tekmec je malo drugačen, mi smo pa tudi nekaj nadgradili. Tekmi se bomo posvetili brez razmišljanja o preteklosti," pravi Milanič.

Foto: Epa Marko Šuler

Izkušeni srednji branilec Marko Šuler ne bo novinec na teh derbijih. "Na voljo so tri točke, tako kot na vsaki drugi tekmi, te tri pa bomo poskušali vzeti. Bo malo drugače, ker je derbi le nekaj posebnega, a jaz ga bom poskusil pričakati kot vsako drugo tekmo. Smo v dobrem ritmu, ki ga bomo poskusili nadaljevati," pred tekmo pravi Šuler, ki se je ozrl tudi na napad Olimpije.

Ta si pripravlja priložnosti, golov pa ni toliko, kot bi si jih zeleno-beli želeli. Toda Šuler je vseeno poln pohval: "V napadu imajo kakovost, dinamiko, imeli so jo tudi že prej. Nikoli ni bilo lahko za branilca. So dobri, dobro igrajo in moraš biti pravi, da to lahko preprečiš."

Tako kot na vsakem derbiju bo tudi tokrat personalizacija vstopnic, torej vstop z osebnim dokumentom in izpolnjenimi osebnimi podatki na vstopnici. Policija pa sporoča, da bo tudi tokrat "zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.