Barredu etapa, Nibali rdeč

Foto: Žurnal24 Nibali je prikolesaril na drugo mesto in zadržal skupno vodstvo. (Foto: EPA)
Potem ko je sobotna etapa minila ob padcu in odstopu nosilca rdeče majice Igorja Antona, se je nedeljska končala bolj mirno. Dobil jo je Carlos Barredo, v rdečem pa je ostal Vincenzo Nibali.
Oglej si celoten članek

Španec Carlos Barredo (Quickstep) je zmagovalec nedeljske, 15. etape na kolesarski dirki po Španiji. Drugo mesto je na 187,3 km dolgi preizkušnji od Solaresa do Lagos de Covadonga (gre za vzpon podobno slovit kot tisti na Alp d'Huez na Touru) zasedel Belgijec Nico Sijmens (+1:07), tretje pa Slovak Martin Velits (+1:43). Rdečo majico vodilnega je zadržal Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas). Edini slovenski predstavnik na letošnji španski pentlji Grega Bole (Lampre) je etapo končal na 79. mestu, v skupni razvrstitvi pa je 74. (+1:38:07).

Kolesarsko karavano na Vuelti je to nedeljo čakala pretežno ravninska etapa, draž pa ji je dal zahteven 14 kilometrov dolg vzpon na Lagos de Covadongo. Šesterica najbolj aktivnih kolesarjev na današnji preizkušnji - v ubežni skupini so bili poleg Barreda, Sijmensa in Velitsa še Pierre Cazaux, Oliver Kaisen in Greg Van Avermaet - je pred zaključnim vzponom razpadla, največ moči na zahtevnem klancu v deževnem in meglenem vremenu pa je imel Barredo.

Najbolj vroči kolesarji, na čelu z nosilcem prestižne rdeče majice na letošnjem španskem krogu Nibalijem, so v cilj prišli s poltretjo minuto zaostanka. Petindvajsetletni Nibali, ki je v soboto po padcu vodilnega Igorja Antona prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, je ciljno črto prečkal kot osmi, drugouvrščeni Španec Joaquin Rodriguez pa mu s komaj štirimi sekundami zaostanka še vedno močno diha za ovratnik, a je Nibali, ki je na Giru prepustil zmago kapetanu svojega moštva Ivanu Bassu, vsaj na papirju precej močnejši v kronometru. Profitiral je tudi tretjeuvrščeni Španec Ezequiel Mosquera, ki je zmanjšal zaostanek za vodilnim Nibalijem.

"Anton je v soboto grdo padel. Prav žal mi je zanj in majico vodilnega bi si želel obleči pod drugimi pogoji. Vem kako je, če zaradi padca izgubiš vodstvo. To se mi je zgodilo na Giru," je po uspešnem koncu tedna povedal Italijan, ki je v tem trenutku tudi edini resen kandidat za končno zmago. V ponedeljek bo na sporedu 181,4 km dolga etapa od Gijona do Cotobella.

Vuelta, 15. etapa (Solares - Lagos de Covadonga, 183,3 km):

1. Carlos Barredo (Špa/QuickStep) 4:33:09
2. Nico Sijmens (Bel/Cofidis) +1:07
3. Martin Velits (Slk/HTC-Columbia) 1:43
4. Greg van Avermaet (Bel/Pharma-Lotto) 2:06
5. Pierre Cazaux (Fra/Francaise des Jeux) 2:10
6. Olivier Kaisen (Bel/Pharma-Lotto) 2:12
7. Ezequiel Mosquera (Špa/Xacobeo Galicia) 2:15
8. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo) 2:26
9. Peter Velits (Slk/HTC-Columbia) isti čas
10. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) isti čas
...
79. Grega Bole (Slo/Lampre) 17:26

Vuelta, skupno:

1. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo) 65:31:14
2. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) +0:04
3. Ezequiel Mosquera (Špa/Xacobeo Galicia) 0:39
4. Peter Velits (Slk/HTC-Columbia) 2:29
5. Xavier Tondo (Špa/Cervelo Test Team) 2:30
6. Nicolas Roche (Irs/Ag2R-La Mondiale) 2:47
7. Fränk Schleck (Luk/Saxo Bank) 2:48
8. Tom Danielson (ZDA/Garmin-Transitions) 3:48
9. Carlos Sastre (Špa/Cervelo Test Team) 4:29
10. Vladimir Karpets (Rus/Katjuša) 5:27
...
85. Grega Bole (Slo/Lampre) +1:38:07

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.