Bavarci prileteli v Madrid

Foto: Žurnal24 Louis van Gaal München Foto: Žurnal24 München Ivica Olic Olić Olič Foto: Žurnal24 München Daniel van Buyten Ivica Olic Olič Olić Foto: Žurnal24 Miroslav Klose München Foto: Žurnal24 Mark van Bommel RMünchen Foto: Žurnal24 Ivica Olić ni presenečen nad katastrofalnim začetkom bavarske sezone. (Foto: Reu Foto: Žurnal24 München Louis van Gaal Foto: Žurnal24 Arjen Robben bo pomemben adut Bayerna. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Arjen Robben je pri Bayernu na novo zaživel. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 policija policist policaj München
Le še nekaj več kot 48 ur je do velikega klimaksa evropske klubske sezone in sobotni finale Lige prvakov je že nesramno blizu. V četrtek popoldne je na madridsko letališče Barajas priletel Bayern München.
Oglej si celoten članek
Sodil bo Howard Webb
Piščalko bo v soboto vihtel angleški sodnik Howard Webb. Za gologlavim delilcem pravice je že 47 tekem pod okriljem Uefe, Webb pa bo edini Anglež na prihajajočem SP.

Pred velikim finalom sta tako Bayern kot Inter začela s prepričevanjem "nevtralnih" navijačev. Bavarci so na čelu s trenerjem Louisom van Gaalom pozvali celotno Nemčijo, naj v soboto zvečer stoji na njihovi strani. Ljubezen do Bayerna, podobno kot do Interja, v matični državi ni ravno univerzalna. Bavarci imajo privržence po celi državi, a sovraštvo je (predvsem denimo v Porurju) vsaj toliko močna kot ljubezen. Nizozemski strateg je tako pozval k premostitvi klubskih preprek, vse za to, da bi "Rekordmeisterji" še petič v zgodovini kluba stopili na evropski tron.

Za Bayern in za Nemčijo bomo na Bernabéu dali vse ... Imamo sanje. Sanjajte z nami.
Pismo Bayerna navijačem

"Navijači Bayerna in tisti nogometni privrženci, ki nas ponavadi spremljajo iz nevtralnega stališča − oboji morajo biti 'Bayern'. Tega si želimo," so zapisali v pismu, ki so ga objavili v četrtek.

Veliko Nemcev je seveda nevoščljivih najbogatejši ekipi države, a večina bo kljub temu pesti stiskala zanje. Zmaga ali remi po 120 minutah igre bi namreč nemškim klubom zagotovila dodatno mesto v Ligi prvakov za sezono 2011/12, Italijani pa bi enega izgubili. Inter mora v dobro Italije tako zmagati brez enajstmetrovk, saj bi po pravilih Uefinih koeficientov le tako ubranili četrto italijansko mesto v LP.

"Za Bayern in za Nemčijo bomo na Bernabéu dali vse," še piše v pismu. "Z zmago bi za Bundesligo spet pridobili četrto mesto v Ligi prvakov. Imamo sanje. Sanjajte z nami," se poetično zaključi bavarski nagovor. Vas je prepričal?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.