Bayern bo igral ''Pepov tip'' nogometa

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Manchester United se bo na prvi tekmi nove sezone Lige prvakov pomeril z Bayerjem iz Leverkusna. Aktualni prvak Bayern München čaka obračun proti CSKA Moskvi.
Oglej si celoten članek

Trener Manchester Uniteda David Moyes težko čaka tekmo proti nemškemu Bayerju, kjer bo ekipo prvič v karieri vodil v skupinskem delu Lige prvakov. V sezoni 2005/2006 se je z Evertonom prebil v zadnje kolo kvalifikacij za nastop v tem elitnem nogometnem tekmovanju, kjer pa ga je izločil Villarreal. ''Tega se veselim, odkar sem prevzel Manchester United. Z Evertonom sem bil blizu, a zdaj je drugače. To je klub, ki je vajen, da gre dlje,'' je povedal Moyes.

Finski trener Sami Hyypia upa, da so njegovi varovanci v Manchester prišli z namenom, da bi igrali nogomet. ''Upam, da so prišli igrat nogomet, ne pa po avtogram Wayna Rooneyja,'' je v šali dejal nekdanji kapetan Liverpoola.

Guardiola: Igralci storijo vse, kar jim rečem

Foto: EPA pep guardiola Nocoj bo na delu še en nogometni velikan, Bayern München, ki je lani pod vodstvom Juppa Heynckesa osvojil zgodovinski trojček. Bavarci so se v novo sezono Lige prvakov podali pod vodstvom Pepa Guardiole, ki s svojimi varovanci začenja proti CSKA iz Moskve.

''Rad imam Ligo prvakov. To je zelo pomembno tekmovanje, a zelo težko. Toliko ekip ima možnosti za zmago. Ponosen sem, da se lotevamo tega izziva. CSKA je dobra ekipa, ki ima veliko fizično močnih igralcev. Ko analiziram nasprotnika, se ne osredotočim na posameznike, ampak na ekipo kot celoto. Svojo ekipo dobro poznam. Igralci vedno poskušajo narediti točno to, kar jim rečem. Če tega ne naredijo, je to moja krivda. Složni smo in igralci si želijo igrati moj tip nogometa,'' je povedal Guardiola, ki se je kmalu po prihodu v Nemčijo začel srečevati z očitki, da bo s svojimi zamislimi pokvaril, ne pa izboljšal ekipe.

Trener CSKA Leonid Slutski je dodal: ''Bayern danes je nekaj povsem drugega kot Bayern lani. Z novim trenerjem so dobili sveže ideje in nove strategije. A igralci ostajajo isti in spadajo med najboljše na svetu. Težko bo, vendar dali bomo vse od sebe.''

Liga prvakov, skupinski del, 1. kolo:

Skupina A

ob 20.45:
Manchester United - Bayer Leverkusen
Real Sociedad - Šahtar Doneck

Skupina B

ob 20.45:
Copenhagen - Juventus
Galatasaray - Real Madrid

Skupina C

ob 20.45:
Benfica - Anderlecht
Olympiakos - Paris Saint-Germain

Skupina D

ob 20.45:
Bayern München - CSKA Moscow
Voktoria Plzen - Manchester City

Skupina E

Sreda ob 20.45:
Chelsea - Basel
Schalke 04 - Steaua Bucharest

Skupina F

Sreda ob 20.45:
Marseille - Arsenal
Napoli - Borussia Dortmund

Skupina G

Sreda ob 20.45:
Atlético Madrid - Zenit
Austria Wien - Porto

Skupina H

Sreda ob 20.45:
AC Milan - Celtic
Barcelona - Ajax

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.